onsdag 5 april 2017

Så fort det går

 För inte så länge sedan kunde vi gå på älvens is och ta kort på spirande vårtecken, vattniga hål vid stenarna till exempel
Nu är isen snart borta, sjöfåglarna är här, och det är lika fascinerande varje år. Idag har vi flyttat ved, jag har varit på mammografi, balkskor har mätts in, lastpallar har tagits bort, och det har krattats där de har legat. Så har vi fnissat och pratat strunt, bra saker, och mindre bra saker med nära och kära. Ätit gott , och försöker förkovra oss i sånt vi vet för lite om. En bra dag, i vårens tecken.

4 kommentarer:

AnJa sa...

Visst är det härligt att fnissa och prata strunt :-). Ja, det går fort nu. Vi köpte maggotts förra helgen men har inte kommit oss ut ännu. Nu är det nog snart för sent för att pimpla i år. Ska inte göra som förra året att jag glömde burken i kylen tills den var knökfull med flugor...

fale artut sa...

Oh, det är så äckligt! Jag minns att kylskåpet i mitt barndomshem ofta kunde visa upp sådana burkar. Pappa var en hängiven fiskare/metare. Vi brukar prova lyckan också, men i år blir det nog inget.

Cecilia sa...

Låter som en härlig dag! Fnissa är bra!

AnJa sa...

Angående björksav. Bergmans Fisk i Vilhelmina (ett måste att besöka, handla från, äta på och bara njuta av om man är i krokarna, vann guld i SM i Mathantverk 2012 med en björksavsgravad lax. Har inte hittat några recept men vi ska testa oss fram med gravlaxen i påsk.