onsdag 8 november 2017

Dubbelmåne, norrsken och Jordärtskockor


 Oj, vilket liv i lyx! Nu, i fullmånens tid, så blir det dubbelmåne i älven rakt nedanför huset. Norrskenet såg vi på hela kvällen i går kväll. I takfönstret och sovrummet kunde man kika på fenomenet innan John Blund kom, och då sov vi gott sedan.
Jordärtskockorna är upptagna, och de ser rätt fina ut med tanke på sommaren. Så här sent har vi aldrig tagit upp dem, men det är först nu de har vissnat ihop. fem kilo, precis som i fjol. Nu skall vi se om vi kan få ner de som skall ge nya skockor innan det fryser ihop helt....

4 kommentarer:

AnJa sa...

Fullmånen är vacker men gör mig sömnlös. Tydligen var det ett fantastiskt norrsken här härom natten men då sov tanten som bäst... Jordärtskockssoppa med parmaskinkchips är underbart! Vilken lyx att ha egenodlade!

KataM sa...

Norrsken, det är vad jag allra mest avundas er som bor där uppe i norr! Jag har sett ett litet svagt, kort och ynkligt ett i Dalarna. Men de få gånger vi har några här nere i Götaland, missar jag dem alltid.

Läste för något år sedan om ett hotell i Finland, där man sover i små glasigloos, för att riktigt kunna njuta av norrskenet. Jag är inte så mycket för att resa, men det där lockar faktiskt.

Cecilia sa...

Fint med dubbelmåne!
Vi lämnar kvar våra skockor i jorden, såg på Skillnadens trädgård hur hon gjorde med lite hö på och ett lock för att förhindra tjälen. Vi provar så i år i alla fall!

fale artut sa...

Så kul! Vi petar tillbaka en del av skockorna och öser på jord och brunnen gödsel. Så kommer de snällt upp nästa år igen. Det är kul att prova nya saker, och jordärtskockor är jättegott!