onsdag 15 november 2017

Ledsna hus blir spökhus utan fönster.

Ett ledset hus blir spökhus utan fönster, sade en av grannarna.
 Det finna ingen isolering i huset, och här har det regnat in i takkupan, och vidare ner i trappen.
Kika på gardinen som hänger till höger, vilka tyger det fanns!
 Den gamla Husqvarnaspisen har haft det tufft, här separerar huset.
 Mögel är bara förnamnet. Men söta tapeter och gardiner, men de går inte att spara. Tror jag i vart fall. Mögel är inte bra för hälsan. Här kommer nog taket ner när som helst. Här fanns också en gammal vävstol nerplockad, en hel samling med lysrörsarmaturer, och allt möjligt bråte.
 Här kan man också se att det separerar, bortåt är det källare under, fast den har rasat.
 I köket ser det ut så här. I dörröppningen är det ett skafferi med fönster. Lite här och var kan man se gamla trådrullar av trä på spikar av någon anledning. Gamla fina skåp av trä klär väggarna, några har flyttats ut. Det finns skjutdörrar och fin planlösning, men helt förstört. Inget vatten och avlopp indraget.
 På övervåningen finns spår av något eldningsbart, men här stod en häll med två plattor.
I köket har det regnat in uppifrån takkupan som har kapsejsat helt. Förut kunde man gå ner i källaren genom en trappa men den har också rasat. Man kanske inte skall vara här inne egentligen.......

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, det är sorgligt! Och bortom räddnng. Jo, kanske lite farlig utflykt men spännande!

christina sa...

Hej!
Trådrullar av trä på spik fick mig att komma ihåg ett annat ställe med just det. Det var upphängning till olika remmar och snören och sladdar som man lade över trådrullen. De stora trådrullarna som det hade varit björntråd på var bäst. Finns det någon som kommer ihåg björntråd?
Hälsningar Christina

fale artut sa...

Jag tänkte också att det är för att få en bättre form än bara spik! Tanken är faktiskt inte alls dum! Värd att bevara! Stort Tack för kommentarer!

AnJa sa...

Ja det är så ledsamt med lämnade hus. Här i byn har vi några som bara står och förgås. Önskar att det fanns något sätt att ta tillvara dem!

KataM sa...

Det är så sorgesamt med hus som står och förfaller.

Det där gula pappret med orange blommor på sjätte bilden har jag som hyllpapper i ett skåp som kommer från mina morföräldrar. Det har väl legat där sedan 60- eller 70-talet och det är så roligt att ha det kvar.