torsdag 23 november 2017

Ladugårdsfunderingar

Gamla väggar, tänk om de kunde tala! Intill det ledsna huset finna en fd ladugård. En del av byggnaden har varit vedbod, har vi fått oss berättat. För en del år sedan påbörjades renovering/ombyggnad här, som senare stannade av. I ladugårdsdelen finns de gamla väggarna kvar, utåt är det isolerat och ny panel satt, fast det är ju säkert tio år sedan.
 På ena väggen är det ganska murket. Tanken har varit att även isolera på insidan vad vi har förstått. En ny grund/kant har gjutits runt om, och den går en bit ut som synes. Någon föreslog att vi skulle använda saltsyra för att få stopp på rötan, men det låter lite annars. Om någon har bra tips så känn er fria att förmedla! Grus är lagt där det bortbilade gamla golvet var, så där är det torrt nu i alla fall.
 Den gamla ladugårdsdörren gillar jag! Men ovanför dörren har taket blivit skadat, kanske när man har snickrat på våningen ovanför.
 Den gamla öppningen för utgödsling är kvar, och på utsidan syns hålet där det blöta skulle rinna ut, längre ner.
 Här skulle man kunna tänka sig en insats att elda i, men skorstenen är avkapad på våningen ovanför och behöver förnyas i så fall.
 Hönedkastet. Någon verkar ha påbörjat en målning av den timrade väggen.
 Här får man nog ta sig en rejäl borstning.....
 Här var fullt av material av olika slag, nu är det mera luft
I de gamla fönstren ligger det mossa kvar.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Har jag missat något, må tro? Ska ni rusta upp ledsna huset? Tråkigt med kapad skorsten, går väl att lösa med isolerat rör men det blir ju inte så fint. Röta i stockar vet jag inget om hur man stoppar.

solängel sa...

Spännande att få rusta upp ett gammalt timmerhus! Vad gäller rötan är det nog bara byte av det murkna som gäller. Kan varmt rekommendera "Från stock till stuga" av Sven-Gunnar Håkansson (som råkar komma från min hemby).

AnJa sa...

Så spännande! Vad har ni nu på gång???