fredag 29 december 2017

Ljuspunkter och snöööööööööö

 Ojoj, så det har snöat, och det snöar fortfarande. Det är rätt trevligt när man ser några ljuspunkter i tillvaron. I morse talade de om att många har massor av ledbelysningar, bara för att de drar så lite. Här är vi lite sparsamma, tänder inte allt samtidigt, har inte så mycket, och släcker nu och då. Vi har ett visst ljus från älven, och när man inte har annan belysning ute kan man se massor av ljusfenomen.
 Strategiskt placerad är denna lampa på hörnet.
 Uppe vid vägen har vi gatlyse, också strategiskt om man betänker att det är ganska mycket "objudna" som far omkring i vårt land. Tjuvar alltså.
 En hel kartong med äkta hemägg har vi, och lite ränta på det! Några har vi redan smaskat i sig, och snart är vi väl vana att plocka in äggen, och inte alls så lyriska som vi är just nu........Jo, nog är äggen ett under i sig, och när hönorna och tupparna kom så var de just ÄGG.
 Hjärtliga skinkskivor av hemrimmad skinka, lokalproducerad.
 Sann nostalgitripp, men tror ni inte att de är tillverkade i KINA?!
 Stickade pannband i reflexgarn, egen modell. Ett pannband skulle man nog ha, man blir FALE varm av att skotta!

Julegranen, så snäll och fin!
 Tuppen på taken har kört fast i snön....
och i skogen är det juligt värre!

6 kommentarer:

KataM sa...

Oj, vilken vinter! Jag börjar nästan glömma att det kan se ut så där, det var så länge sedan sist. Men här är nästan sommarväglag och jag slipper skotta, så jag klagar inte. Fast nog är det vackert med snön...

Viola_T sa...

Så hemtrevligt. Hörde även jag Naturmorgon om ljusnedskräpning. Gillar ert sätt att använda elektriskt lyse!
Kall, vit snö är ett extra plusssssssssssssss...
Och virvateller...
Förstår att ni trivs.

fale artut sa...

Ljusnedskräpning, det var ett trevligt, NYTT, ord

AnJa sa...

Virvateller? Fint namn, men hu är de gjorda i Kina? Vi är inte heller förtjusta i ljusnedskräpning (gillar åxå ordet :-)). Vi kör traditionellt lagom. Det är så fint och ljust med all snö! Vi har åxå turen på vår sida just nu med det. Fina pannband! Bonusdottern som hyr mitt hus är en riktig ljusnedskräpare. Herregud hela huset blinkar!

Elisabet. sa...

Såg din kommentar hos min kusin som sökte nät till stolar.
Anar att du är från Jämtland .., det där falu artut,jag har glömt betydelsen .. ,men har det på tungspetsen. "Hä jär falu artut" vill jag få det till, men vad är det? undrar Elisabet.

Elisabet. sa...

Kan det vara "himla" /"gode" .., man blir gode varm av att skotta?