fredag 26 oktober 2018

En Gyllene morgon och När jag målar fönster

 En fantastisk morgon med rodnande himmel.
 Efter avverkningen ser man Stugubergets topp.
 Ett av de gamla fönstren från det numera rivna huset skall få bli fönster i en innervägg. Det behöver lite ytterligare puts med fint sandpapper och träkloss, och även puts mellan färglagren. På radion blir det för mycket surr kan jag tycka, och medan jag putsar och målar lyssnar jag på...
 Matens Pris via datorn. Idag blev det Vattnet och nötterna. Kan verkligen rekommenderas!
Det är fantastisk att lyssna på bra program och musik medan man gör något.
Något som man har valt själv. Jag är lite surr-allergisk.
 Det finns fler avsnitt som tur är! Att odla själv gör också att man kan påverka sin egen mathållning och kvalitet. Det gör det inte mindre roligt. och intressant!
 Igår plockade jag in den sista spetskålen, det är plantor som inte har kommit så långt men ändå har blad som kan kokas i en god och värmande korvgryta
Några väldigt små broccolibuketter fann jag också.
I går kom den sista sändningen av vitlöksutsäde. Två ryska sorter som jag har satt i en låda som yngsta dottern har haft. En påse narcisser planterades också, kallt om fingrarna var det och hönsen undrade om jag inte hade något smaskens. Hönshuset är städat inför vintern och det som jag trodde skulle ta 45 minuter tog tre timmar. men nu är det fint och doftar spån.

3 kommentarer:

KataM sa...

Vilken vacker morgonrodnad! Och ännu bättre blir det med de avlövade träden i förgrunden. Ibland tycker jag synd om dem som bor i länder där träden inte tappar alla löv som här, de får aldrig se grenarnas spetsmönster mot himlen.

AnJa sa...

Så vackra bilder! Jag är en sån som har radion skvalande i bakgrunden. Kanske borde prova att lyssna mer riktad på intressanta saker. Kan tänka mig att det inte är nyttigt att ha detta i bakgrunden hela tiden.

Cecilia sa...

Vacker morgon! Vi står ibland på morgonen och tittar på hur himlen förändras medan solen går upp.
Jag lyssnade på radio i somras men står inte ut med "tre personer som har roligt tillsammans i en studio". Sommarprogrammen kan dock vara väldigt trevliga.