onsdag 17 oktober 2018

Vart skall spisen stå, och trädplockning

 Upplyst i tidig timma. Elektrikern skall komma, han var förbi igår och ville ju veta var allting skall stå för att kunna dra el. Har ni planerat köket? Mja, här i hörnet blir det, kanske spisen så, eller så...
Vi fick inte så mycket vettigt ur oss som han kunde använda för sina dragningar, man måste planera mera exakt.
Så igår ritade jag en himla massa kök. I morse gjorde jag sista justeringen.
Det här är den gamla ladugården som den ser ut idag. Det har hänt en väldig massa i sommar. På övervåningen fanns det en del el draget, och där har vi lampor och en del möbler.
 Det är mörkt på mornarna! Ritningen på köket är klar och elektrikerna har gjort en väldig massa markeringar. På nedervåningen finns också en del el dragen, men ingenting i ladugårdsdelen, alltså häråt. Det som såg ut som två garagedörrar är borta och har ersatts med en ny dörr,  två mindre fönster som fyndats på Tradera och hämtats i Östersund i vintras när det var minus 22 graader och värmen på passagerarsidan fungerade inte utan det blåste KALLT, och ett avlångt, smalt fönster som fanns i det gamla rivna huset. Det hade vi burit hem och förvarat på ladugårdsbotten.
 Vid sex i morse såg man sådana här starka lysen in i köket. En del träd skall tas bort med hjälp av motorsåg och skogsmaskin. Lite ångest är det. Jag gillar träd! Men även ljus, och träd för nära hus och ledningar är inte roligt. De är mäktiga de där maskinerna med förare, det ser ut som när man plockar blommor! Lugnt och fint går det, och de är noga med att höra vad som skall vara kvar och vad som skall bort.
 Efter en stund såg det ut så här. Hönsen är inne och undrar varför det dånar hela tiden....
Av de raka fina björkarna blir det tumstockar, det är roligt!

2 kommentarer:

AnJa sa...

Men hallå! Nu måste du ge mig en liten uppdatering. Har ju inget minne som du vet. Ett hus bor ni i? Ett hus på gården har ni rivit? Men vad är nu detta för hus?

fale artut sa...

Det är den gamla ladugården!