onsdag 31 oktober 2018

Latmanspizza på Jamska

 Polarbröd med havre, egna tomater som mognat efter i kartong med tidningspapper mellan lagren, salami från Östersund, hushållsost från Östersund, och så egna torkade örtkryddor innanför osten så att de inte blir brända
Det blir en Latmanspizza på Jamska. Feferoni som jag ibland får ett våldsamt sug efter, och likaså med oliver, smaksens! När vi handlar saker på burk brukar jag kolla så att burkarna går att använda igen.... återbruk!
Igår hade vi snö hela dagen, nu regnar det och är någon enda varmgrad. Håller tummarna för alla som är ute på vägarna.
Det här med miljö och kläder är intressant men svårt. Jag köpte en tröja, ganska dyr, som är gjord av stickad hampa. Färgen är vackert blå och den är skön. Men efter en stund så blir den större, och större, och ännu större. Den töjer sig vid användning, och ett litet hål har uppstått fast den inte är så gammal.
Det kändes inte OK!
Någon som har lyckade erfarenheter av miljövänliga klädinköp?
Det händer ju ibland att det behövs något i förrådet.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Trevlig latmanspizza!
Tråkigt att hampatröjan töjer sig, tycker det är svårt med det miljövänliga. Ofta oklart om alla steg är okej och så tappar jag lusten.

fale artut sa...

Det skall vara lätt, och dessutom bra, annars kan det va!
Ja, surt är det när man försöker och får dåliga erfarenheter.

AnJa sa...

Ser trevlig och god ut den där pizzan! Jag har dåligt samvete när det gäller klädköp. Har inte kommit till att tänka miljövänligt där. Mera att det ska vara bekvämt och inte sitta åt och skava på min fibrokropp... Tack och lov så är jag sparsam med att köpa kläder.