måndag 22 oktober 2018

Höst-göra, och en sval doft av snö

 Idag har jag plockat en halv liter nypon, de som är kvar syns väl nu när alla löv är borta med vinden. De flesta är små och lite torra. De får efter rensning ligga i vatten och värmas långsamt och blir en fin soppa för två.
När man klipper ner ärtor och bönor kan det hända att man har sån tur att man hittar baljor som är fulla av dugliga frön, förhoppningsvis. Detta är en sorts sockerärt som ger stora baljor. Ligger på tork,  hoppas på lite eget frö. Annars har jag fått veta att det har varit svårt med fröodlingen, det har blivit väldigt lite pga torkan och värmen. Hoppas att det inte ställer till stora problem nästa år.

Min gamla tröja har blivit väldigt tunn på armbågarna, jag får allt ta och laga upp den så går den ett tag till! När jag plockade nypon nära älven så drog det kallt som ...... Jag tror att jag kände en sval doft av snö.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Doft av snö...tror jag förstår vad du menar, det var vackert skrivet!

KataM sa...

Usch ja, nu är inte snön långt borta. SMHI flaggar för att här kan komma lite natten till lördag. Men temperaturen ska hålla sig över nollan, så den kommer inte att bli liggande.

AnJa sa...

Hihi, om du ser mitt inlägg idag så har vi fått ganska mycket doft av snö! Fina koftor måste lagas så att de får leva länge till!