fredag 3 maj 2019

Minus sex grader, Gyllenbär och VÅR

 I går kväll hämtade jag avelsägg i hönshuset och då hörde jag ett säkert vårtecken. GLASSBILEN! Snön som föll hela dagen hade gjort bron såphal, man behöver inte åka på Grönan eller Liseberg för lite spänning i tillvaron. Dessutom är jag nöjd med lite av den varan. Avelsäggen är ämnade för kläckning av nya höns, jag är så rädd att tappa dem, klämma sönder dem eller på annat sätt skada dem så att de blir obrukbara för ändamålet. I ett rede ligger en av hönorna på 4 ägg och de är snart klara för kläckning, hoppas att det blir några kycklingar, man vet ju aldrig. Det gick bra med både ägg och glassbil fastän vårluften var kall och känslan för glass inte nämnvärt stor. I morse var det 6 grader kallt, alla kålplantorna plockades in från växthuset redan igår så nu är det fullt i tvättstuga/dusch.
Flexibelt och mångsidigt skall det vara!
 Det är fullt i alla fönster, även hos Grannens. Detta är nytt för i år, Gyllenbär! Ätbart är bra och de blir inte lika stora som Kapkrusbär. Det är två sorter, båda från Runåbergs fröer, Goldie och Aunt Molly. Aunt Molly har knopp och är stadigare fast de är sådda samtidigt.
Vart skall du ha allt undrade snickare K som tyckte att tvättstugan var ett växthus och även undrade vad det är för skillnad på sommar- och vintersquash. Hållbarheten är en sak, och utvecklingstiden en annan. Frön sätts idag, man blir lite fundersam när det blivit så kallt och snöigt igen.
Sättpotatisen har lagts på groning, det är ett fint vårtecken också. Den sorterades när det var varmt och fint ute. Ligger i garaget och har det bra. Asterix är det på bilden. Några kilo är inköpta, bland annat en sort som tål torka bra.
Nya fötter på gamla skaft, på bild ett. Det är skönt med handstickat!! Regia sockgarn i "nyfåttran".

Inga kommentarer: