lördag 25 maj 2019

Vilka fynd....!!

När jag krattade hos Grannen kändes det i krattan att det fanns något där..... knappt täckt av jord.
Så spännande!!
Glasflaskan till höger om upp, korken är lite trasig. Man undrar vad den gör där?
Ja, det var inte det enda som kom upp, trasiga flaskor i parti och minut, och man får vara försiktig så man inte skär sig. Plåtburkar, plåtlock med roligt handtag och en massa skit. Så detta är sparat, och  resten på tippen. Miljöarbete. Vi har hittat ännu mera "fynd", trasiga plasthinkar, en tom duschkrämsflaska, plastpåsar av olika storlekar och kvalitet. 
Det hade ju varit roligare om kastrullen som jag fann inte hade varit deformerad eller om flaskorna varit hela. Eller något spännande fynd från en svunnen tid. En liten plåtburk med något fint i ? 
Ja, en renare värld har det blivit  i alla fall.

En nyhet för i år är Malabarspenat. Fröna skall ligga i vatten och har ni sett vilken färg!!
Mörkt rödlila, hur snygg som helst. Utom på fel ställe kan tänkas. På trägolvet vill man kanske inte ha den. Den används till allt möjligt, både rå och tillagad, vanlig i Asien, och sägs kunna användas som redning i maten. Den vill ha varmt och tål inte frost. Frön skall man också kunna ta efter blomning, och det är en plan jag har, att samla mera eget frö.
I stället för de nedtagna träden planterar vi buskar, sju havtornsbuskar har vi planterat nyss, och det var ett drygt jobb då jorden var stenberikad, milt sagt.
Kompostgaller ligger ovanpå odlingslådorna eftersom jag är så tråkig och inte unnar hönsen att luckra jorden.
Hönsen är skitsura.

1 kommentar:

AnJa sa...

Njuter av att EU-valet fick en Greta-effekt! Och du drar ditt strå till stacken!