lördag 30 juni 2012

Fåren vet

 När husse är på betet intill med fyrhjulingen, och det skramlar i grindarna, då VET fåren att det är dags! Nytt bete! Husse for före och jag gick efter och hade kameran med. I hörnet står de och väntar, flickorna, på att få gå över till snälla M´s mark.
 Lite plaststolpar och band senare så går de runt omkring och kollar att allt är som det brukar. De äter hundkexblommorna och förändrar landskapet till det bättre. Det blir mindre hundkex och tistlar, och mera blommor och örter.
 Det tar mycket tid att göra i ordning betena, stolpar skall bytas och slås ned, märlor sättas där nätet har släppt, tråd lagas, vita band sättas dit, isolatorer bytas med mera, med mera. Många timmar tar det. Dessutom måste man putsa överblivet gräs och rator, det växer otroligt nu på första delen av sommaren. Spännande är det med nya saker och fåren är väldigt nyfikna!
 En har blommor i ullen! Det är ett av tacklammen som har växt rejält! Hennes mamma står till höger och är brun.
 Här putsas det bete så att det blir fint och fräscht.
Två sociala tacklamm.

2 kommentarer:

AnJa sa...

Jag gillar inlägg om ditt fårliv! Tror inte får kan ha det bättre än de har hos er. Här har det regnat hela j-a dagen. Man kan inte tro det är 1 juli i morgon.

Cecilia sa...

Så fina de är! Jag skulle vilja ha en liten skock, jag med...