torsdag 14 juni 2012

Tanter och Färger!

 Förra sommaren var vi till Sommarhagen på Frösön. Helt begeistrad blev jag i färger och former, och av att se hur mycket "tänk" det låg bakom alla detaljer. Två olika färger på paneler blev garn av handfärgade fibrer från lagret när jag kom hem. Den ena går i rosa-lila och har fått sin färg av solen som färgar fjällen som syns väl från Peterson-Bergers Sommarhagen. Nyss fyllde jag år, och visst är det så att jag numera är TANT, men inte så värst grå, om jag får bestämma själv! Ett par skor i samma nyans som garnet! Sockarna är gladsockar! När jag var ung, då färgade min maskinskrivningslärare håret i lila eller blålila. Olika färger varje månad och matchande glasögon i en kedja runt halsen. Jag tror att jag nöjer mig med mitt färgläggande av Tanten för nu.

Hur var det då med skorna?! Skorna är lika som de Tant Kofta visade för ett tag sedan. Färgen heter Blackcurrant Purple, vilket passar mig som gillar svartvinbär, tillverkaren är Dr Martens. De ser ut som svartvinbärssylt och turkisk yoghurt i en Magisk Mix. Köpta på rea hos ASOS, direkt hem till brevlådan. Sulan är av gummi så det är GREPP skall jag säga. Skinnfodrad och svikt  i sulan. Jag har bara använt dem lite än. Jag skall ge dem lite "smörj" och gå in dem. Man blir glad av att se dem och fötterna trivs fint!

 Lite småsytt! Gult är en glad färg! Ett kraftigt örngott får bli något annat, en gul dragkedja från lagret!
 Block och penna måste man ha på uttifall man kommer på något, minnet är bra men inte så länge.....
En textiltetra! När jag var liten hade vi kor hemma. Vi köpte ingen mjölk, men min farbror som bodde i huset bredvid, han köpte mjölk, i tetrapak! Så exotiskt! Vita och orange tetror, opraktiska i kylen och svåra att hälla ur. Ersattes snart med de fyrkantiga tetrorna. Men vilka minnen som kommer, när man syr! Nu skall jag ha en matchande garnhärva till det gula!

7 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Hur gammal är man när man är tant?
För jag känner mig inte som någon fast jag kanske är det ;-)
Härlig färg på garn och skor.
Ha en fortsatt trevlig torsdag!!!

fale artut sa...

Lagom gammal, i sina bästa år! I mitt fall 50 +! Tanten förändras, när jag var barn hade tanterna alltid klänning, nylonstrumpor och förkläde, permanentet hår oftast, och en hård handväska utan plastkort.

Paradiset Kaos sa...

Okej, då vet jag. Har alldeles precis passerat det där 50 sträcket :-)

metamorphosis sa...

Det är bra med färg! Och tja, även fötterna mår bra av lite färg! :)

Visst är de där skorna lika Tant Koftas? Och visst hade färgen på dem ett så fint namn? Hoppas de är lika sköna som de är fina!

metamorphosis sa...

Just ja, black current purple var det ja... så vackert, och gott namn. Får gratta lite dubbelt nu då, både till födelsedagen och för att ha hittat finfina skor på rea! Det händer då inte varje dag!

fale artut sa...

TACK!, och Näpp, det händer inte varje dag! Dessutom kom det finfina knappar på posten! Dubbeltack!

fale artut sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.