måndag 4 juni 2012

Jämtland i vårskrud

 Ojoj, dagarna rinner iväg! Små utflykter i den Jämtländska våren kan man fånga med kameran! Vårflod i en av länets åar, på en sandbank står en björk som har det lite blött om fötterna!
 Ett berg, en å, en äng, och lite björkar i vårigaste grönt. Den här tiden när det är som allra vackrast, skirt och grönt. spirande och inte överväldigande, den går ju så fort!
 Liljekonvaljbacken, den är ju bara så underbar!
Och här är det en vacker varelse som jag talade med en stund. Jag kallade henne "lilla Gumman, och berättade hur söt hon var! Lika vackra ögon som fåren, de med eyeliner runt ögonen, och den markerade svarta nosen, med dito öron och lite gråflammig på sidorna. Sötnos! En fjällkokviga!
Jag berättade för ägaren att jag hade hittat en favorit. Men, sade ägaren, vad var det för nummer på den? Jag sade numret och fick genast veta, det är ju en TJUR?! Som är så söt!?
Jaha, hoppas att den får vara med i avel och göra fler sötnosar.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Åh, vad fint allt ser ut hos dig i Värmland!

fale artut sa...

Jaha, visst gör det! Fast jag bor i Jämtland och det regnar, och regnar! Denna dagen var det hagel i luften och inte mer än ett par grader varmt! Men ett fantastiskt ställe att fota på hittade jag!

solängel sa...

Så vackert du har det!

"Kossan" haha, jag gjorde likadant med ett av våra lamm. Lite mindre än sin bror, så jag tog bara för givet att det var ett tacklamm. Tills jag insåg att har hon både horn och snopp, då är nog hon en han ändå... (Dalapälsfår kan i vissa fall ha hornanlag även hos tackorna.)

fale artut sa...

Flickorna hos Värmlandsfåren kan även ha hornknoppar. Det finns vackra saker överallt, om man "spit opp" öuga!

Sunna sa...

Vilka fantastiska naturbilder, och små tjurar kan väl också vara söta, jag väljer ut den lyckligaste och stoppar i frysen på hösten...