tisdag 5 juni 2012

Solsken och garn

 En dag med solsken! Man blir ju helt Euforisk! Här har det varit inslag av hagel i regnskurarna och svinkallt, man undrade nästan om det bara var en dags sommar...... Men idag kom solen tillbaka! Och Livet med den, man hinner mycket mera med solenergi! Det damp ned en lapp i postlådan i fredags....... För flera år sedan skickade jag en lagom mängd ull från våra Värmlandsfår för lönspinning till ett svenskt spinneri, KRAV-godkänt. Jag har funderat på hur det blev men så glömde jag bort det igen, och DÅ kom det! En hel låda garn, 4,3 kilo! Jag minns att det var mörkgrå ull, men jag skickade ju mer eftersom det måste vara minst fem kilo ull för att spinna hos Madame Lutuss. Garnet är tvåtrådigt och läckert mörkbrunt, något förvånad men glad är jag.
 Passade på att hänga sista tvättomgången ute i solen.
 Så har jag färgat lite alpackagarn som tvättades i morse, i Pärlemo-färg! Det fick också hänga på tork i vårt "hörn".

Tomaterna har fått flytta in i den stora lådan och i år har jag varvat jord, kompost och ULL i den. Varmt och gosigt om fötterna för tomaterna, sorten heter Sibirjak.

4 kommentarer:

metamorphosis sa...

Nämen, vilken rolig överraskning!

Jag minns att du berättade om den där ullen som ni skickade iväg - så roligt att den hittat sin väg tillbaka till er också!

fale artut sa...

Ja, himmel, jag trodde att den hade försvunnit, det är ju Evigheter sedan! Garnet blev i alla fall jättefint! Du kan ju få kika någon gång!

Mia stickar sa...

Det där pärlemorgarnet såg riktigt sommarfint ut! Här har också solen kommit tillbaka men vi har mörka hotande mpln, ser nästan ut som om det ska börja åska!
Kul att ullen hittade hem!

lirosa sa...

Så mye flott ullgarn og nydelig alpakkagarn.
Lurte foressten på hvor langt over grensen du er??