onsdag 27 mars 2013

Färg!

Färgen, Jeaba, var helt slut, utom den mörka. Den fanns det kvar av, det går inte så mycket. Färgen kommer som granulat, små kulor, och skall blandas med hett vatten och fixativ. I recepten så står det att man skall blanda hela påsen på 500 gram på en gång. Då blir det 1,5 liter färg, drygt.
Det gör inte jag. Jag gör en blandning med 1,5 liter vatten, och fixativ. Sedan har jag gjort matematiska beräkningar och vägt, tar en lagom mängd granulat, i en lagom mängd vatten/fixativ, och gör då fem färger av mindre mängd på en gång. Flaskorna använder jag om och om igen, glasflaskor tar inte åt sig färg så det går fint. Färgbasen är Urea, och det skall vara biologiskt nedbrytningsbart. Bra det, jag har en liten ullhög att färga.  Dagen började vid fem när förlossningsnerven sade att jag skulle kliva upp och gå och titta till fåren. Då drog det igång, och tre lamningar blev det på en gång. Nu känner man sig lagom mosig och go. Ha en Go kväll!

1 kommentar:

metamorphosis sa...

Spännande där med lamningsnerven... tänk så mycket man bara känner på sig så där... Hoppas iaf att det gått bra för dem! :)