tisdag 19 mars 2013

Våra absolut första Mohairfår, och ARLA

 Lamm, med hängöron. Är det mohairfår? De föddes dan absolut kallaste natten, nästa 30 grader kallt. Den ena hamnade under ett fodertråg och hann bli lite kall om baken. Jag har värmt den under jackan flera gånger och så har de fått värmelampa som de små har när det är många minus. De är så nära varandra dessa två, en syster och en bror, det var brodern som blev kall om "ompan". Nu är de ute med de andra, men följer varandra tätt, tätt.
 De ser verkligen helt annorlunda ut!
Ojoj, det är mycket mera att skriva men jag får återkomma. Nu blir det knäckebrödsbak!
Jo en liten sak. Vet ni att Arlas ysteri för Hushållsost skall stängas? Osten skall göras i Danmark, för det tycker svenska konsumenter passar bra, uttalar sig Arla. Jag tänker inte köpa mera hushållsost från dem, basta. Dagens surströmming går till ARLA!

10 kommentarer:

frisky frog sa...

Eftersom jag är falkenbergare (där hushålls-ost-mejeriet har legat) håller jag med. Funderar starkt på att bojkotta alla Arlas produkter. Varför gynna något som inte är svenskt?

fale artut sa...

Ja, precis! Vi skulle ha protesterat högre för länge sedan då ARLA tycks tro att det inte spelar någon roll! och vad skall vi köpa för mjölk, undrar en dum en... Vad finns det för mjölk att välja på? Tack FF! Mera Svenskt åt folket!

Cecilia sa...

Mig har de då inte frågat! Nu köper vi sällan just hushållsost men kollar man nogrannare så är väl osten vi äter gjord i Polen eller något, tanken har inte slagit mig att kolla på OSTEN.
Mjölk löper vi ofta från Falbygdens elle Wapnö, den ska väl i alla fall vara helsvensk. Om de inte luras.

fale artut sa...

Här i Jämtland är mejerier en bristvara.... Arla har köpt upp Milko, så det blev Arla för hela slanten. Norrmejerier kanske kan leverera hit. Storsjöost görs i Östersund, likaså Fjällbrynt mjukost, som är GOD. Gösinge gör Hushållsost på svensk mark, med svensk mjölk. Vi äter mest Västerbotten och Storsjöost. Några ostar är namnskyddade och får endast innehålla Svensk mjölk. Idag har jag bakat knäckebröd, för jag blev så lömsk när jag läste på knallepaketen att de kommer från Tyskland and "all over the place", Rädda den SVENSKA KNALLEN!

Mia stickar sa...

Så söta dina Mohairlamm! JAg bor bara några mil från Burträskmejeriet där Västerbottensosten görs. Den använder jag bara i matlagning på mackan är det Norrmejeriers Herrgård! Den är ett hett tips om ni får norrmejerier!

Manduzana stickar sa...

Men åh, vilka söta små lamm.

Sjukt dåligt av Arla att stänga ner! Jag bor i Uppsala och här finns Sju Gårdar som har sin verksamhet här i Uppland och jag köper nästan bara det märket. Blä för Arla!

AnJa sa...

Suck, det finns ju hur mycket som helst som man borde hålla reda på. Västerbottens ost vet jag var den kommer ifrån... Det har jag sett på reklamen... "det lilla mejeriet i Burträsk" och dessutom uttalar de Burträsk helt galet :-). Här köps det norrmejeriers mjölk även om man få klättra över coops egen för att nå den. Håller med ! Bojkotta ARLA! Svenskar bör svenska produkter äta!

Kristina sa...

Jag tänker i alla fall börja köpa Arlas vispgrädde igen. Fick veta här om dagen att ICAs vispgrädde kommer från Österrike!

Kristina sa...

Jag tänker i alla fall börja köpa Arlas vispgrädde igen. Fick veta här om dagen att ICAs vispgrädde kommer från Österrike!

fale artut sa...

Det är otroligt störigt att ICAs och COOPs egna varor kommer från vartsomhest, utom Sverige. Tänk om det var tvärtom!