måndag 4 juli 2016

En Tur på Torpet

 När vi avverkade förra våren så blev det ljusare, förutom att det blev hjulspår och ris.... Nu ser man Linneor lite överallt.
 Lite här och var ser man också Zucchini, i olika stadadier. De som har stått ute längst, med lock över lådan, är dessa. Gigantiska blommor och små frukter är på G.
 Om vi fortsätter vår vandring så hittar vi... mera Linneor. Denna älskliga blomma som doftar så gott!
 I ett av hjulspåren har vi satt en Sibirisk lär, och den trivs verkligen!
Gott om stenar är det, och denna liknar en fjälltopp tycker jag.
 Den gamla tomatlådan har fått flytta till ladugårdsväggen och fått ett hölje av vindnät. Där växer zucchini, ärtor och bönor.
 En hemmagjord blomsterlåda med plats för mera jord än de köpta hänger på samma vägg.
 Och zucchinin den exploderar!
 I växthuset har jag varit många timmar de senaste dagarna, allt skall tjuvas, vattnas och knytas upp. Det röda fönstret får vara rött, det är en symbol för värme. Man kan se att det är skillnad på tomater! De jättehöga tomaterna till höger är satta samtidigt som de mindre till vänster. De mindre heter Sibirjak, är inte så snabba att komma igång, men mycket stadiga och prydliga. De andra har ju fullkomligt tappat koncepten och är "all over the place".
 Och mera Linneor naturligtvis!
Nu skall det kokas kaffe och då går jag mot huset igen. Där står en låda med zucchini, bönor och ärtor, jo , för de trivs tillsammans.Nåt så in i bängen trivs de. De svämmar helt enkelt över av trivsel och kärlek!

4 kommentarer:

KataM sa...

Åh, det är härligt när det växer så det knakar! :-)

Linneor ar så ljuvliga. Skulle gärna ha dem här hos mig, men det är nog fel jordmån, tyvärr.

Cecilia sa...

Fin promenad runt ägorna, tack för att vi fick gå med!
När jag var liten gick mor och far ständigt och jämt "trädgårdsrundan" och det var helt obegripligt men nu gör jag det själv.
Jag har aldrig vävt på bandvävstol men kommer jag igång bra kan jag nog väva något på beställning. Ska bara måla fönster först, så det blir nog höstpyssel!

AnJa sa...

Ja linneor är väldigt fina och oj vilken växtkraft det är hos dig Fale! Linneor var min fasters älsklingsblommor.

Garnhumlan sa...

Linnea är så älsklig. En av mina absoluta favoriter!