lördag 2 juli 2016

Roligt nästan jämt

Så här kan det bli när man skall spara alla BRA burkar och flaskor som töms efterhand, och förhoppningsvis kommer att fyllas på med något nytt. I yttre rummet i jordkällaren finns en gammal diskbänk på en hemsnickrad ställning. Där ställer vi allt som skall vara kvar, enligt min mening alltså.
En dag låg en lapp på köksbordet.:
11st 22*95 á 4,8
får jag 22st á 1,80
+ 11 st á 1,20
5st 1,80
22+5+27
Det finns 2st
Måste ha 28 st
Är det en beräkning av Garn-inköp tro?
 Nej, mannen har snickrat en hylla för att bringa reda i oredan, och utnyttja utrymmet bättre. Han skulle köpa virke efter att ha inventerat förrådet. Allt som fanns på andra sidan, bilden ovan, fick lätt plats i hyllan. Det är ju inte lätt att bygga hyllor när det sticker ut stenar i olika storlekar från väggen. Särskilt inte om man vill att det skall passa perfekt. Jag tror att det var ganska nära att han fastnade när han kröp inne i hyllan för att fästa alla hyllplan, som är gjorda av obehandlat virke. Virket är lagt med mellanrum på 3 delar av en tumstock, för att inte fukt skall samlas så lätt.
 Gamla korgar som vi har fått från fina ICA- butiken i Västra Jämtland, på den tiden det begav sig. De torkar jag ull i, och har sättpotatisen i, bland annat.
Gamla korgar från frysar är bra att bära saker i, och förvara i också för den delen. Detsamma gäller för gamla plåtar och långpannor från spisar, och plastlådor från kyl-frys. Det blev en hylla på motsvarande sida också, fast aningen grundare. Här brukar det finnas en sillhink, och zucchini när de har dragit igång och växt till sig i högre takt än man hinner äta. Här finns också hinkar med sand inför vintern, hinkar som är bra att hitta och andra bra att ha saker. Diskbänken fick flytta ut,den kanske behövs någon annanstans.

5 kommentarer:

Lillemor sa...

Så himla bra att ha en gubbe som fixar sånt där! Ge honom en riktig bamsekram.

fale artut sa...

Helt rätt! Huvvaligen så många såna han har fått!

AnJa sa...

De var han verkligen värd. Vilken ordning du fick!

Cecilia sa...

Det där blev ju helt perfekt!
Att spara på tomma burkar och flaskor är lite av en utmaning när man bor i lägenhet, just nu ligger det mesta i en låda under köksbordet, inte bra.

fale artut sa...

Jag sparar alla bra flaskor, de som har en svartvinbärsdekoration på glaset är de "absolut" bästa flaskorna! Dessa är jag väldigt rädd om.