söndag 24 juli 2016

Torpet förr

Jag visste det! Att det har varit spröjsade fönster på Torpet, träpanel, fler fönster, och är det inte äppelträd på sidan om huset?
Vi har haft den stora turen att få se gamla bilder på huset och jag har scannat in dem på datorn.
Det är rolig med gamla kort. I begynnelsen hade huset spåntak, sedan tegel, och nu plåt. Träpanelen var gul, det har vi sett när vi gjorde tvättstuga/hall. Fönstret på "på hörnet" är borta, där är trappkontor och trappa, asch......! Fönstren är kopplade och har inga spröjs numera. ASCH igen. Men några av fönstren är kvar och de t sitter tre stycken på växthuset, de andra skall också få bli något.....Jag tycker att formen på huset är så fin, väldigt likt det ledsna huset här intill som jag känner så mycket för.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, så roligt för er att få se dessa bilder! Husets historia i bild. Jag önskar så att jag ens vsste var vårt hus stod från början, det är flyttat hit.
Jag får ideligen syn på hus som behöver räddas, men antagligen av någon annan än mig, men det finns så många gamla hus med trvliga proportioner, finurliga lösningar och troligen byggda av bra virke.

AnJa sa...

Ja, man är lyckligt lottad som har bilder på hur husen såg ut förr. Det är fascinerande att tänka sig hur folk levde och hade det i det hus man själv lever i nu.