söndag 10 juli 2016

Vattenäventyr på Torpet

Det är en märklig sak på tomten, en fyrkantig brunn, med ett ruskigt fult tak över, som en låg låda, eller ett litet hus, som sjunkit ner i jorden. En gjuten ram i fyrkant som lutar åt lite olika håll som vi inte har fått kläm på varför. Ruttet virke ovanpå, borttaget på bilden. Dags att se var vattnet kommer ifrån! Ett litet lock fanns det minsann, och nu är det städat omkring det så det är fräscht. Då tänkte jag, att sedan kommer vattnet!
 Upp stod en stege, men det var både lurvig och opålitlig.......... Och det var LÅÅÅÅngt ner till ........?
 Ja, först måste stegen upp, det var inte lätt, för den gick i bitar. En ny stege togs fram, och mannen som inte räds de underjordiske hävde sig ner. Han är dessutom lagom stor för det lilla hålet. Knappt tre meter var det till botten. Men där fanns inget vatten, där står vattenpumpen. Det är som ett litet rum därnere, Där finns också ett lock och där nere finns det vatten. Den brunnen är 4,5 meter djup, och rummen nästan tre meter. Vilket ger 7,5 meters djup allt med sig.
Det blev en heldag i brunnen, ruttet virke och annat som behöver åtgärdas. Det var en märklig dag, i vattnets tecken.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Spännande, nästan lite overkligt att det finns sådana arrangemang! Jag hade aldrig klättrat ned i ett sådant litet hål och så djupt!

Cecilia sa...

Tack för kommentar om mitt första band! Jag har nog en del vävgarn i gömmorna som jag fått av mamma. Ska ner i källaren och rota. Lite stabilare varp, tror jag vore bra, och i fler färger, så att jag kan göra randiga band!