onsdag 19 oktober 2016

Jordärtskockor

 Nu är jordärtskockorna upplockade, drygt fem kilo blev det. En del ar tillbaka i jorden med väl brunnen djupströbädd som sällskap.
 En del saker får fina former...... Tomater, varav en med Form Extra Allt
Och liknar inte skockan längst upp en Tomte?

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Bra vinterförvaring har byggts bort i städerna. I källaren på huset i stan finns mallkällare, ett låsbart skåp till varje lägenhet men där är numera rumsvarmt... Mitt svala, fina skafferi i köket kommer bli rumsvarmt nästa år när renoveringen når oss. Vi kan ordna förvaring vid stugan men alla har inte en stuga. Hållbart samhälle, det fanns goda möjligheter på, kanske, 50-talet, nu har man rivit bort smalspårig och även annan räls, och gjort hela samhället tafatt kring sin egen mat.
Detta utbrott från mig eftersom det låter så rejält med hur ni förvarar era skockor! :-)
Mycket, härlig mat har ni att äta i vinter!

fale artut sa...

Ja, det kanske inte är så konstigt att man blir fundersam. När tiden vänder och fler vill ändra vanor, odla, köpa, plocka, mat för längre tid, för att på så sätt bli mindre sårbar och också kunna påverka näringsintag och kostnader, då finns inga möjligheter till förvaring. Vad är det för framförhållning i ett sånt tänkande och byggande? Tack för ditt utbrott!