torsdag 12 juli 2018

Inspiration i Torkans Tider

Det är klokt att spara på inspiration, den är särskilt bra att ha när man omges med stora funderingar i svåra tider.
I går ringde jag "vår" biodlare. Hon var helt utom sig. Finns inte  honung så att det räcker till bina ens!
Det är så torrt att det inte blir någon nektar.
Dessutom var hon rädd att det skulle börja brinna när hon kollade till sina kupor i skogen, hon behövde ju tända sin rök-puffare".
Hon hade talat med en annan biodlare som hade likadana erfarenheter.
Hon var helt förtvivlad, hon brukar slunga två gånger om år, och i år har hon inte fått någon honung alls. Det har aldrig hänt henne förr.

Vi har köpt Svensk Kött på butiken, men det gör vi i alla fall när vi köper, vi tänkte köpa lite ändå fast vi har lite i frysen. Man får försöka stötta våra bönder.
Min goda vän berättar att älgarna och deras kalvar, och säkert också andra hjortdjur, får för lite näring i det torra vädret. Dessutom hade de en lång och besvärlig vinter innan. Hur skall de klara nästa vinter, och hur kan man stödutfodra dem när det inte finns mat åt de som har jordbruk, annan djurhållning och hästar?

Huset på bild kan användas som inspiration som avlastning för hjärnan, så orkar man med mera gruvligheter sedan.
Jag tänker ett mycket lyxigt dass, kanske med förrum där man hänger av sig, förvaring sop och spån i en liten fin  låda med lock, det har en lite spegel och ett väldigt fint tvättfat på en liten lagom bänk eller skåp.
 Ett litet LUSThus som kan användas för odlig och en kopp kaffe i regnet.
 Kanske också ett litet GÄSThus med plats sov och mys? På vintern ställer man in bra att ha saker så att man hittar dem när det blir vår, krukor och trädgårdsmöbler, och till advent blir det belysning såklart!
Tomte på bron, eller en adventsgran, tänk ett dass med adventsgran, är inte det fantastiskt?
Ute kan man ställa en fin bänk vid väggen, och någon liten blomma , eller en rejäl humle som får växa sig hög.
En väv och spinnstuga, med sovloft!!

Det är bara fantasin som sätter gränser!

1 kommentar:

AnJa sa...

Ja tänk hur vädret ha blivit. Slump eller global uppvärmning?? Stackars bin, djur och bönder! Förra året drunknade vår potatis och i år lär den väl torka bort. Men det är små bekymmer om man jämför! Det är alltid så härligt att få ta del av din fina fantasi! Kram på dig!