onsdag 25 juli 2018

Rensar efter andra, och potatisfunderingar

När jag hämtar posten hittar jag ofta en massa skräp som jag tar med hem och slänger där det skall slängas. Ett par handskar hittade jag efter vägarbetet, och en smält dricka-flaska, helt svart.
Nere i älven tycker man att det borde vara rent och fint, och det är det oftast.
Men en dag gjorde jag riktigt fina fynd!
Vad sägs om tre tomma spritflaskor? Den främre kan ha innehållit saft kanske.......
Och ett dricksglas!
Så fann jag en del trasigt glas, en konstig grej i metall, och ett BATTERI, TUDOR?!
Diverse platsdetaljer, en hel del faktiskt, och en bit av en tröja i trikå. Och någon typ av silvertejp.
I landet som är nyplöjt, intill potatisen, plockar jag varje vecka glas i olika färger.
Och diverse metalldetaljer.
Man undrar om de har haft soptipp där det är så fin jord? Eller ett blött kalas och så har man glömt flaskorna och korkarna kvar, och inte kommit ihåg dem sedan heller?
Det är vackra färger, orange, brun, grön, gul
Måste vara försiktiga när vi tar upp potatisen, som faktiskt har fått en fin blast. Vi satte ner potatisen direkt utan mera bearbetning av jorden för att spara fukt. Längre ner mot älven är jorden fuktigare och mera lerig så det växer ganska bra trots torkan. Vi valde också platser där det var mulligare och lösare. Lera blir hårt och inte snällt för små rötter. Vi satte också potatisen lite djupare än vi brukar, med tanke på vädret.
På nyheterna såg vi en dykare som berättade att han plockar upp skrot från botten, det är fantastiska nyheter. Mera Bra Nyheter Åt Folket!
Så här på mitten av odlingssäsongen kan jag säga att det är mindre torkrisk i grävda land än i lådorna, de torkar rätt fort, fast jag har ogräset kvar runt som skugga. Vi har inte klippt gräsmattan en enda gång. Det får blomma åt insekterna och håller fukten bättre.
Rufsigt för tårna är det också.
Idag luktar det brandrök, och är blått och disigt, stängde alla fönster så att det inte kommer in.
Jag hoppas att det kommer massor av regn och att det lugnar sig på alla fronter, fantastiskt att ingen verkar ha skadat sig allvarligt. I vart fall inte vad jag vet.
Det är fantastiskt med alla som hjälper till, med eller utan ersättning.

4 kommentarer:

KataM sa...

Det ser ut att vara ett fint glas - bra att du får lite lön för mödan.

Ingen brand här, som tur är. I förrgår tyckte jag det luktade rök när jag vaknade, men det var kanske bara inbillning. Inte så konstigt att man tycker sig känna brandrök, när det talas så mycket om det. Och till min glädje har jag inte känt grillos här på mycket länge, så alla i grannskapet förstår nog faran med öppen eld just nu.

Här lovar SMHI regn lördag till tisdag och jag hoppas och ber att de ska har rätt i sin prognos, men vågar inte tro det förrän jag ser det.

Cecilia sa...

Jag hittade en flaska med något i när jag röjde i skogen.Den stod lutad mot ett träd under buskar och sly. Enligt etiketten vodka och nu minsann är den borta så den var inte bortkastad utan gömd! 😊

Lillemor sa...

Det var ett fint gammalt glas.

AnJa sa...

Fynd som man inte tycker att man skulle behöva hitta i naturen! Suck på det! Men fina flaskor!