tisdag 17 juli 2018

Liten tripp

Har varit en liten tripp till Östersund. Hönsen behöver mera mat som alltid, och så köpte vi en rulle Mataki Halotex att lägga under plåttaket på utbyggnaden. Taket blir galvad plåt och stuprör/hängrännor också. Som på den gamla ladugården.
 Redan efter en mil kom röklukten och diset. I Östersund var helt grått, och lukten stack i halsen. Skogsbrändernas rök har samlats över staden och dess omgivning. Det är helt förskräckligt.
En eloge till alla som jobbar inom Räddningstjänsten och alla frivilliga!
I Östersund stod flera brandbilar vid McDonalds vars restaurang vid Lillänge har brunnit ner.
Det började i ett soprum och gick inte att rädda. Intill finns en bensinmack men den har de klarat.
Ja, det var skönt att komma hem.
Vi håller tummarna.
Mannens C har varit på nattpass med traktor och vattentunna vid den stora branden i Pålgård, för andra natten i rad. Ägaren till traktorn kör dagtid. Många bönder ställer upp med sina maskiner fast de har mycket ändå.
Fantastiskt!


2 kommentarer:

KataM sa...

Ja, usch det är otäckt med alla bränder nu. Vi hade ett kort åskväder igår och det slog ned och tände eld på en åker några kilometer härifrån. När brandkåren hann fram, hade regnet tack och lov släkt branden, som annars spred sig snabb. Här hos mig kom det bara en ynka millimeter, så det var tur att det regnade så kraftigt där.

Cecilia sa...

Sitter och lyssnar på radion från brandplatserna, håller med: eloge till alla sansade människor som jobbar och sliter med detta! Och varma tankar till alla som evakuerats! Här är torrt som fnöske i marken trots att vi bor invid en Mad.