tisdag 15 januari 2013

Kaffetår och Mera Yllevantar Åt Barnen


Ljuset är på väg tillbaka, och kaffepannans sköna ångor gör vackra effekter i ljuset. Regnbågens färger var synliga med de ville inte vara med på bild......
I helgen har jag varit Farmor till de två rara barn, de gillar att händerna är torra fast man har varit ute i snön. Då är det YLLEVANTAR som gäller! Dessa är gjorda av restgarner, bland annat Jubilé, norskt ullgarn, stickor 3,5 mm. Dessutom ville de se hur farmor spann så man kan ju säga att barnbarnen vet vad ULL är! Lilla S tyckte att man kan ha kardade ullflor i bokhyllan och gosa med dem! Jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är lite häftigt att de faktiskt har sett hur man spinner, och klappat och matat själva Ursprunget, alltså fåren.
Undrar om de blev miljöskadade under tiden hos Farmor........
Dessutom blev det spårletning i djupsnö, kojfunderingar, snöstjärnor till fönstren, mat och fika, traktorer på kyskåpet och en hel del beställningar på sytt och stickat!
Tack Farmors raringar!

4 kommentarer:

Sunna sa...

vilken kvalitetshelg, och toppenfina vantar

metamorphosis sa...

Du, det låter som en underbar farmor-helg det där, och vilken lycka att redan som liten få följa ullens väg, från får till vante!

AnJa sa...

Vilken fin helg för barnbarnen! Finns det något ord som betyder raka motsatsen mot miljöskadade så är det nog det ordet jag skulle vilja använda!

Mia sa...

Du har nog blivande ullfreakar i familjen, det ska börjas tidigt det stort ska bli. Men dom vantarna som bonus på kalla händer kommer dom att älska ull.
Jag gillar också ullgarn, norsk ull på stickor 3,5 mm, tretråd är perfekt i varma tröjor/ koftor. Och det är förklaringen på din fråga, jag tror att 300 m/hg blir bra tjocklek till det, 350 m/hg ska i varje fall gå, eller?