torsdag 31 januari 2013

Tusen tack

 Tusen tack, Pleu ! En utmärkelse för Inspiration! Så fullständigt oväntat, för sista tiden, en lång tid, tycker jag inte alls att jag har varit så värst inspirerande alls. Kändes väldigt roligt! Fem udda saker om mig själv ingår, och vad kan vi hitta på då.....
1. Har med åren och åldern blivit rätt så gråtmild och känslosam. Känner mig absolut besläktad med tidigare generationer. Gissar att det har en del att göra med mycket sorg och andra krävande saker som har deltagit i livet under en längre tid.
2. Har min absolut bästa tid på natten! Glasklara lösningar på det mesta, och ger fina rediga svar på mannens konstiga frågor som han ställer i sömnen. Hoppas att han uppfattar dem ordentligt. Kan formulera mig riktigt bra "miss i nassa".
3. Känner som sagt stadiga band till mitt förflutna och älskar att spinna och använda ull, särskilt från egna får. Skriva, Sy, Spinna ,Sticka och Skapa, fina ord på bokstaven S. Gillar inte att krångla till det och tycker att svenskan i princip redan har alla ord som behövs.Är ganska snäll när jag inte är hungrig!
4. Blir inte förvånad över så mycket och vet att det ryms väldigt mycket i en människa.
5. Är glad och lycklig över att ha mycket lust och glädje till livet. Kommer förmodligen med generna. Är också säker på att blod är tjockare än vatten, en del saker bär man med sig i arv från tidigare generationer! Det blev väl som vanligt mera än det skulle men det bjuder jag på.
Jag skickar den inte vidare, men om någon är sugen så....... kör på! En god sak med att vara Tant är att man inte bryr sig riktigt lika mycket hela tiden och alla saker.........
Stickade vårgröna sockar av ull från "långrompfåren" som vi hade förut. Färgat i lindgrönt, ränder i restgarn och jag har stickat upp massor med rester i vinter, hurra! En vacker keramikbagge från Gotland pockade på min uppmärksamhet i stan idag, och nu har han fått ett nytt hem!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, jag kunde känna igen tankarna i dina punkter, du skriver och beskriver så fint!
Och en inspirerande blogg, det har du verkligen!

AnJa sa...

Håller med Cecilia, den awarden kom till rätt bloggare :-) Trevlig helg!

Bibbi sa...

Ja, du är duktig på att skriva!
Jag är inte mycket för prydnadssaker, men den där baggen tycker jag om.