onsdag 28 oktober 2015

Lite Rött skadar aldrig

 Det är inte klokt så mycket plats det behövs till alla vävattiraljer.... Då är det ju perfekt med ett litet hus.... Varpan är av modell mindre, en bordsmodell, men den tar ju ändå lite plats. Jag har en plan! Om jag varpar flera varpar så kan jag ställa undan den ett tag!  Det är roligt att leka med färg och att skriva siffror på papper, räkna antal trådar, sudda, kludda, och så varpa. Så här på hösten är det mysigt med lite färg, och varför inte lite Rött!
 De små trälådorna från den populära butiken med röd skylt passar så bra till garnrullarna! De går att ställa på varandra som den står på bordet, men rullarna är ju högre än kanterna. Då kan man istället lägga dem, och så trava dem på varandra. Garnera är Tradera-fynd då jag gjort mig av med alla mina egna väv-garner. Det är blandade karameller och jag använder det som finns.
Två varpar har jag gjort hittills, i cottolin. Lagom breda så kan man göra handdukar, löpare och dukar.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Att varpa är en skön konst och ganska roligt! Fina färger.

fale artut sa...

Inte lika kul när man får träningsvärk! Måste varpa mera!

AnJa sa...

Skulle gärna väva löpare. Och jag håller med, vilka fina färger! I går gjorde jag ett fynd i Gubbens linneskåp. Där låg tre rullar med vävda kökshanddukar som inte var klippta och fållade. En rulle blev raskt en duk till det stora salsbordet! Ska fota och lägga in på min blogg.

fale artut sa...

Det blir trevligt att se! Mera fynd åt folket!