onsdag 30 december 2015

Julkort som dekoration

 Det fyndades ett litet servettställ förra året, en Tomte med skidorna i näven. I år tänkte jag att det passar väldigt fint som julkortsställ, en del julkort förtjänar verkligen ett långt liv. Detta kort kommer från San Diego,Californien, och avsändaren kallar Jämtland för Huvvaland. I sju veckor bodde hon hos oss för ett antal år sedan, och så mycket har det väl aldrig snöat.
Ett annat vackert kort kommer från grannar från vårt förra boende, det är så tjusigt och stämningsfullt med ljuset från lyktan och lagom mycket glitter.
 Ute är det fullt av rimfrost, det gör så vackra former och mönster.
 Den gamla lådan som fanns här när vi köpte huset är vackert frostig. Den var tråkbrun men har fått ett lager med järnvitriol och blev vackert grå.
Under julen blev det inget vävt, jag klippte ner fyra julklappsmattor, och så fick vävstolen vila. Nu har jag knutit fram varpen och väver minnen i mattorna. Gamla bolstervar från mitt barndomshem, mammas gamla duk, vävd i vitt och rosa, rött för kärlek och värme, flanell som alltid fanns i skjortorna, och spets från gamla lakan. I fönstret står en likadan ljusstake som fanns hemma i köket, det är den finaste ljusstaken jag vet. Bakom vävstolen finns en spegel så ljusen och de färgade glasbitarna syns i olika lägen. Perfekt plats för en vävstol. Det har varit vävstol här förut, precis på samma ställe berättade grannen häromdagen. Vävstolen kom från andra sidan älven och har inte färdats långt för att komma till sitt nya hem, varpen är Mildreds, som ägde vävstolen förut. En del av trasorna kommer också därifrån.
Den främre mattskytteln är handgjord och kommer från Mora, det är roligt med gamla redskap med karaktär.
Om man tittar riktigt noga så ser man även en Tomtegumma som gungar i vävstolen.

2 kommentarer:

AnJa sa...

Det låter fantastiskt att väva in minnen från förr i mattorna! Och visst ser jag tomtegumman :-).

frisky frog sa...

Vilka fina bilder i inlägget nedan!
Gott nytt år,