onsdag 27 april 2016

En Tulpan? Underbara Ting! Lotteri!Underbara Ting, det sjunger Ulf Lundell. Eller sjöng, i var fall. Mannen fann detta i förrgår, och jag måste ju bara fånga detta vackra.
Nu blir det Lotteri/Tävling!
Vad är det/Hur har det uppstått?
Gissa på, eller om Du vet svaret, skriv en kommentar.
Vinst blir det, något användbart och gjort av mig.
Om någon har något särskilt önskemål vid eventuell vinst, så skriv det också, för all del.
Jag drar vinnare på söndag kväll, och ett riktigt vårgrönt örtsalt från egna odlingar finns i vinst, med mer örter än salt i. Dessutom finns en miljökasse då till och med Byggmax tar betalt för sina plastkassar, vilket i och för sig är bra.
Meta tygpåsar åt folket!

Idag hörde jag Lommen, det var inte igår precis. Jag tycker väldigt mycket om den och dess läte. Dessutom är den så vacker. Igår sken solen en stund och då passade jag på att gå ner till älven, och där var det ett rikt fågelliv skall jag säga. När det snöar är det precis TYST vad det gäller fåglarna. Det finns en flock med Kanadagäss och de är verkligen inte blyga! De går in för landning var som helst, och hur som helst. Vattnet sprutar omkring dem och de flyger nästan på en, där man står, helt oskyldigt. Kniporna, de har full koll, Kommer man för nära strandkanten så drar de listigt ut från land.
Vatten, det är också Underbara Ting!
Bilden på Storlom är Göran Ekströms.
Tävlingen är avslutad!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag tror att ni har en ljuslykta av glas och när solen skiner på dn i rätt vinkel, så uppstår den fina ljusblomman!
Många fåglar runt stugan är skräniga; tranor, gäss, nötskrikor och till och med koltrasten, så här års. Knipor ser jag aldrig några men svanar, och de skränar, de med! Men det gör inget, de är allesammans fina att se!

frisky frog sa...

Det ser ut som ett färgspektra så det måste vara solen som lyser genom något gjort av glas. Hmm.... kanske ett dricksglas, en vas eller en liten skål...

Lommen har jag aldrig varken sett eller hört. Här är det vår när enkelbeckasinens märkligt knarrande sång ljuder över åkrarna.

AnJa sa...

Oj, vad jag har grunnat men går fullständigt bet på hur det har kommit till. Om det nu inte är så att en vas, ett glas eller något sådant har gjort det vackra färgspektrat? Något ute ser det ut att vara?