söndag 24 april 2016

Rys-väder, perfekt för innemys och ute snöar det som vanligt

Det snöar, och så lyser det upp lite, och så blåser det, och snöar igen. Nu kommer det "lapphandskar", och allting är helvitt. Ingen vårvärme i sikte, och det är långkalsonger, vantar och mössa som gäller.
I ren protest hängde jag tvätten ute på förmiddagen. Senare fick jag hämta in den och skaka fastfrusna hagel från allting. Nu luktar det ute inne, och tvätten hänger upphängd för andra gången idag. Inne är det mysigt att tända i spisen. Koka kaffe och mat på vedspisen, det är livskvalitet!
Vävningen går framåt. Denna matta har fått en ny ägare, och jag har bara en liten bit varp kvar på den randiga mattvarpen. Igår blev det baka av, man kan ju fösöka fylla på förrådet så att det finns om det blir "govär" någon dag. Dagens Kubb bakades, och en kaksort med linfrön, och så lite matbröd, en del med smojs i, som fick bli utflyktsbullar. Så kan vi i vart fall trösta oss med lite gott till kaffet medan vi väntar ut snön.
Det är kanske klokare och viktigare att titta ute, än att titta i almanackan, när man skall byta däck.................
Nu är klockan 10 i 6, och snöfallet har avtagit. I prognosen för dagen stod det lätt duggregn.
På marken har vi 10 cm nysnö.
Vi matar fåglarna lite överallt, det är inte lätt att hitta mat än så länge.


3 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Vilken underbar beskrivning av aprilväder när det är som bäst ;-)
Hänga ut tvätten i ren protest. Bara det.

(Fin header har du också.)

solängel sa...

Aprilväder... Igår hade vi sol, snö, sol, hagel, sol, snö, sol, snöblandat regn, sol... eventuellt var det någon till sväng med snö också...

Och grattis! Du knep en delad andraplats i min lilla tävling! :-)

Cecilia sa...

Men då fick du ju ute doft i tvätten även om den fick sluttorka inne.vi har satt på sommardäck och har ju betydligt mer vår men lite varmare kunde det gott vara. Köksspis är ju fantastiskt, då klarar man även strömavbrott, bara man har ved.