söndag 12 juni 2016

Födelsedag

 När  jag föddes fanns det BB i det lokala samhället, 2 mil hemifrån. Jag är den enda av 6 syskon som är född på BB. Min farbror hälsade på mamma och hade med sig en bukett Guckuskor som pappa hade skickat.  Jag fick ett namn som pappa valt, och ett namn som min mamma valt. Detta skedde en dag för märkligt många år sedan, och själv minns jag platt ingenting.
Idag firar vi det med många tankar, enkelt, men stort, på samma gång.
Broddarna, de hänger för bromsa svalorna från att flyga in och bygga bo, som alltid faller ner i plurret efter en tid, men ägg och allt. Hoppas, hoppas att det fungerar!

7 kommentarer:

AnJa sa...

Stort grattis på födelsedagen fina Fale! Visst är namnet Guckuskor fantastiskt och blommorna likaså.

Cecilia sa...

Grattis på födelsedagen! Fint att fylla år så här i första sommartiden! Siffrorna på tårtan betyder allt mindre eller blir allt svårate att identifiera sig med, tycker jag!
Aha, det är för att skydda svalorna broddarna gör sommartjänst! Det hade jag inte kunnat gissa om jag så hållt på en hel dag! Vi har svalor som svirrar mellan höghusen i år, så trevligt att titta på när man borstar tänderna.

frisky frog sa...

Grattis på födelsedagen! Hoppas att du har blivit lite extra ompysslad idag på din dag.🎉🎂🎁🎈

MrsUniversum sa...

Hjärtliga gratulationer till Dig!
Du är väl yngst i barnaskaran kan jag tro eftersom BB fanns då du föddes men dina syskon är födda hemma (?). Och guckuskor - vilken grym bukett, jag ser dem knappast vildväxande där jag bor. Undrar om föräldrarna tänkt ut namnen innan du föddes - eller efteråt...

Hyggligt att försöka hjälpa svalorna med broddar. Hoppas de finner säkrare boplatser!

fale artut sa...

Tack så mycket!
MrsUniversum: Yngst av syskonen stämmer bra. Guckuskor på tomten är inte illa, och förhoppningsvis blir de fler. De står och har det bra med sjöutsikt, och tittar precis upp ovanför stenmuren när de blommar. Namnen hade de valt i förväg. och det är roligt att veta.

Stickorren sa...

Grattis!
Det är en härlig tid att fylla år på och speciellt med Guckuskor i närheten.
Lycka till med det nya året.
Det är alltid så trevligt att läsa på din blogg! Uppskattar den mycket1

fale artut sa...

Tack för det!