måndag 13 juni 2016

Växthus och Storken är målad

I vintras såg växthuset ut så här. Man stoppar in bra att ha saker under den kalla årstiden, medan man drömmer gröna drömmar


 När jag satte ut tomaterna blev det så här. Det mesta är byggt av rester och återbrukade material. Lådorna som jag odlar i är super, mycket jord går det i och jag gräver ner tomaterna ända på botten i lådan. De får nya rötter på stammen så det blir jättebra, i lagren finns det naturligtvis ull. jag fyller på med lite ny jord, kompost och väl brunnen gödsel. Tyvärr hade myrorna bosatt sig i den senare så det kröp ganska frisk i början...... Typiskt!
 Nya hyllor av restvirke, hängs upp med kedjor och krokar, och har gångjärn så att de går att fälla upp. I kedjorna och krokarna kan man hänga amplar och annat. Det är bra med mångsidighet. Där det sitter vindnärt som luftar när det är högsommar har vi satt plast. Vi har haft värmen på då nätterna har varit svinkalla. Nu är det bättre.
 Väggens virke är virke från ett hus i Västra Jämtland. Skopan hade mamma när hon gav grisarna mat.
 Ljuset värmde på kvällskvisten. Plåten är en gammal långpanna, blå med vita prickar. Den används till allt möjligt.
Tranorna har gjort entré och kastar lystna ögon på vårt potatisland. Storken är nymålad och har fått ögon av "båtspiks-knoppar" och vi hoppas att den avskräcker dem från intrång, trots att vi tycker att den blev fin!

3 kommentarer:

Lillemor sa...

Prova att strö peppar på myrorna. Det gillar dom inte och sticker eller dör, jag vet inte vilket.

fale artut sa...

Det blev bra så fort vattningen av plantorna startade. Nu är det bara någon nu och då. Tack för tipset i vart fall, det kan behövas en annan gång.

Cecilia sa...

Härligt växthus för både växter och människosjälar! Växthus finns nog med i 5-årsplanen...
Idag är det kratta jord och så gräs/ängsblommor!