söndag 19 juni 2016

Specialbeställd tårta för en Odlande Tant

 Yngsta dottern kom med en mycket stilig tårta på min födelsedag. Det är den finaste tårta jag har sett. Det blir lite sött, men så vackert!
 Den är lokalt tillverkad och hade en stadig och bra kartong.
 Den passar ju perfekt när man gillar att odla. Här är Jordärtskockorna på gång i sin kulle.
 Den nyplanterade sparrisen är lite blyg, men en syns ordentligt i alla fall.
 Paprikan blommar snart.
 Tomaten "Ola Polka" har växt som 17, och blommar med mängder av blommor och har några tomater på gång. Jag har flera tomatsorter och skall se vilka som trivs i den svala, jämtländska sommaren.
Så här såg det ut i växthuset för några dagar sedan. I natt var det inte många plusgrader och jag ångrade nästan att vi tagit bort plasten på insidan vindnätet. Det är ingen ide att köra fläkt med värme utan plast, så de fick helt enkelt ha det lite svalt. De stora lådorna av trä har vi hittat i ladugården, och det är ju så populärt att odla i gamla saker har jag läst. Vi har satt fast skruvar på väggen och lådorna så att snören kan sättas upp för klättrande växter, som bönorna till höger. Pinnarna har Mannen sågat till av restvirke. På en låda står det Nitroglycerin, det är lite Extra...

7 kommentarer:

Lillemor sa...

Den tårtan är du absolut värd för din trevliga blogg!

fale artut sa...

Men Tack så mycket för det!

MrsUniversum sa...

Vilken rolig grönsakstårta, en personlig utformning beställd av en som känner dig väl! Sockerbagaren hade säkerligen också roligt.

AnJa sa...

Rätt tårta för en fantastisk Fale som det alltid är så roligt att följa. Har inte slutat hoppas att vi någon gång ska träffas i det verkliga livet!

Cecilia sa...

Försenta grattis på födelsedagen! Väldigt stilig tårta! Fantastiskt vad som går att göra. Det har väl kommit längre här och mina tomater (som är det enda jag odlar iår utom gräsmatta!) är väldigt frodiga men skulle behöva lite sol nu!

KataM sa...

Grattis på födelsedagen, ett par dagar för sent! Vilken fantastisk tårta, den skulle inte skämmas för sig i skyltfönstret på ett konditori.

Jag gillar ditt växthus, det verkar så mysigt med ett där man får plats att sitta. Mitt är för litet för det, men växterna trivs och det är ju huvudsaken.

fale artut sa...

Tackar! Det är aldrig för sena att gratulera, det är viljan som räknas! Växthuset är mycket trevligt, en oas, en värld för sig.