fredag 12 januari 2018

Minus 30, Salming och ULL

 UT MÅSTE MAN! Fast det är minus 30. Men frysa vill man INTE.  Då är ull perfekt. Man grundar för en varm bakdel, som har en viss förmåga att bli kall. Måhända att cirkulationen stryps där så den inte är livsviktig????????? Man knycker mannens Salming-kalsonger med fartränder och boxermodell. Mycket varma och går ner lite. Sedan tar man ett par strumpbyxor med ull i, och det finns på många ställen nu! Fantastiskt! Finare till yllekjol än långkalsonger. Men så tar vi de ulliga långkalsongerna från WOOLPOWER utanpå. AHHHHHHHH, helt fantastiskt! Jag nöjer mig med att berätta att lager på lager är bäst, och ull i mängder. 20 minuter går finfint. Sedan är det skönt att gå in i husvärmen. Vi har ljus i fönstren för att mota ut kylan, under sträng uppsikt naturligtvis. När det kryper mot minus 25 krävs det mycket energi för att värma hus, och is på fönstren blir det också.
Nu är det blidväder, minus 18.

5 kommentarer:

Viola_T sa...

Det där gillar jag! Kyla med värme. Rimfrost på fönsterrutorna är också vackert.

Cecilia sa...

Ojojoj! Vi tyckte -8 var kallt! Jag har i år hemstickade fingervantar i ull för stadsbruk och tänk så mycket varmare de är än köpe i akryl. Och så mycket bättre händerna mår! Vad är det du brukar säga? 😊 Mer ull åt folket!😊

Anonym sa...

Nu är det myggfritt! Har du sett att Järbo garn gett ut Maja Karlssons stickbeskrivning på mamelucker? Såna där yllebyxor man hade när man var liten :) Har precis lagt upp maskor till ett par, nu ska bakdelen hållas varm. Tack för din blogg! Hälsningar Sonja i Norr.

fale artut sa...

Jo, jag har till och med skrivit ut den! Men nu har jag hamnat i sockstickningens förlovade land, och det verkar ändlöst.....Så jag får värma ändan med Salming och ull så länge. Det vore roligt att höra hur det går för dig! Tack för kommentarer!

AnJa sa...

Vi är så lyckligt förskonade från den riktiga kylan än i år. Peppar peppar... I dag behagliga 4 minus men blåsigt så kyleffekten blir lite mer. Än kan man nog inte blåsa faran över. Om en månad kanske... Ha det fint i kylan!