tisdag 16 januari 2018

Trpp, Trapp, Trull, 90-grams ägg

 Idag blev jag nästan chockad för det låg ett gigantiskt ägg i ett rede. Det måste vi väga!
90 gram!
 Kan vara ett med dubbel gula säger ena dotra som kan mera än jag, om höns och ägg.
Tripp, Trapp, Trull har vi i våra äggkartonger.
I morgon blir det ÄGG-våfflor med hallonsylt.
Ute snöar det och blåser så då kommer vår fina adventsljusstake i smide med röda glasbitar väl till pass. Den syns på första bilden. Man vet aldrig om strömmen går, eller om man vill ha lite extra värme i blåsten. Långkok är också bra att göra på vedspisen när det är blåsigt och kallt. Hemrimmad fläsklägg och rotmos blev det i går. Lokal gris förstås, lyxigt värre. Kålroten har vi köpt på lokal butik, potatis och morötter har vi själva än så länge.

Så gjorde vi ITALIENSK-inspirerade kotletter en dag, och det var inte dumt.
Det får ni se en annan dag.
Man kan med fördel frysa tomater i bitar och peta ner i grytor och kastruller under vintern, om man inte konserverar dem, som Mandelmann. Frysen, ooops, FRYSARNA,  har en viss benägenhet att bli full.....FULLA
Vi har en minifrys i köket, alltså kyl/frys, som man blir irriterad på tre gånger i veckan
Så har vi en frysbox i hallen, det är där det händer.....
Och så mammas  fina frysbox som står fint i garaget.
Mannen kallar mig för ockupant, men den ena bilen som bara går på sommaren, den tar ju inte mera plats för att den är fulla av ull och tyg? Då är jag väl ingen ockupant?
En spinnrock finns det också i garaget, och på hyllorna är det lådor som det står TOMTAR, ADVENT, eller så är de utan text, men fulla av mattrasor, garn eller andra bra saker.
Men det är mest för isoleringen, det är ju så bövla kallt!
Hrmmmmmm
Men det var väl därför han byggde dubbelgarage, eller???????


6 kommentarer:

KataM sa...

Jag har det ju inte så bra att jag har egna höns. Men jag köper från en gård i närheten med kravcertifiering och vissa tider på året är i princip alla ägg i 90-gramsklassen med dubbla gulor. Det är det fina med att köpa direkt från producenten, i affären ser man nästan aldrig sådana ägg.

Vedspis, det låter så mysigt? Har aldrig haft chansen att elda i och laga mat på en sådan. Men vem vet, någon gång kanske jag får chansen.

solängel sa...

Jag har ibland fått jätteägg med två gulor och dessutom ett miniägg inuti, med skal alltså! Fast i miniägget har det bara varit äggvita.

fale artut sa...

Ja, två gulor fanns det i ägget. Men det såg verkligen gigantiskt ut. Miniägg, det lät ju helt otroligt!

AnJa sa...

Har man ett dubbelgarage är ju självklart att man har en halva var! Och bestämmer själv vad man använder det till :-). Så härliga ägg! Vedspis har jag i mitt hus men det hjälper ju inte nu när jag bor hos Gubben. Det var fantastiskt att laga mat på den!

solängel sa...

Skrev faktiskt ett blogginlägg om det då det begav sig, tror att det finns under etiketten "livet på landet" om du vill ha bildbevis! ;-)

fale artut sa...

Jag litar på ditt ord!