tisdag 21 augusti 2018

Borrat var det här! Plus 2 grader

I morse var det bara 2 plusgrader. Kallt är det. I förrgår var det plus 3. Vår bortglömda hink med falu rödfärg har gått till förgängelse, slösaktigt och dumt.
Det är rysligt kallt för att vara augusti. Drog upp fiberduken på de frigående, fristående tomaterna i lådan ute. Man skulle vilja bära in dem, de är fulla med tomater.
Nu är det borrat. 87 meter djupt, 1200 liter i timmen. Blir en grövre rörstump som är synlig.
Rackarns vad det rök!
 Nu är det också grävt för att få tag på den gamla ledningen till huset. Det ser ut som ett slagfält, jord och sten, en djup, djup ränna, och hål in under huset. Vilket fruktansvärt jobb.
men nu skall det rörmockas och dras el, och grävas igen.
Skönt skall det bli!
I går fick tre små kycklingar flytta in med sin mamma under "hyllan". Alla de ägg hon legat på kläcktes. Kokt mosat ägg och smulade havregryn står på menyn, plus vatten i ett litet lerfat med en minikruka upp och ner i mitten så att de inte blir blöta eller drunknar.
De två första är nu sju veckor och rutschkana på redenas tak.

2 kommentarer:

AnJa sa...

Så mysigt med kycklingar! Och tänk så härligt ni får det nu med borrad brunn! Förstår att ni har haft det verkligen besvärligt i sommar. Vatten ÄR en välsignelse om den inte kommer från himlen i den takt det gjorde förra sommaren!

AnJa sa...

Ps. Har jag drömt det eller har jag läst att ni ska riva det fina huset som ni har jobbat så mycket med?