torsdag 8 mars 2012

Kvinnodagen! Fale många lamm!

Kvinnodagen! Bra tackor är också kvinnor! Och de skall man vara rädda om! Alla läsande kvinnor, ta vara på er och var nöjd med det som är Du!
Det kryllar nere i fårhuset vid middagstid, alla skall ha mat och några av lammen är trötta efter utevistelsen. Massor av ben, överallt! Och väldigt många färger. Här kommer ett litet potpurri! Först har vi en ljusgrå tös med vitt huvud, hon är så söt att man smäller av....... Bredvid henne står lilla Majsan som får välling. Hon är stor och duktig, äter hö och busar med de andra. Vill gärna följa med personalen när de river halm och andra bra saker.
Här är det avdelat för lammens räkning, deras fristad för mat och vila. Bus ingår också! Den största baggen tog en match igår kväll med en av de mindre, på skoj, det kunde man se!
En svart-vit mönstrad flicka! Det är LillVärsta som är mormor till den tösen, som även har ett syskon bakom sin mamma Lilla Fina.
Det här är en skön dam, lugn och snäll, med fantastisk ull. Hon fick två barn,
En vit gosse,
och en grafitgrå gosse, vitt huvud med mörkt runt ögon och nos. Hur charmig som helst!
Våra första trillingar! Det var vår LillVärsta som klämde till med tre flickor!
Den ena har halva nosen rosa, och den andra halvan svart, hela hon går i svart-vitt. Det är en ny färgansättning för vår del. Det brukar vara stjärnor och svanstippar, och något ben kanske. De andra har mera svart och lite vitt.
Den fina lilla ljusgrå tösen, innan hon kom ut till de andra. 39 stycken lamm är det, men just idag har det varit lugnt!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Wow! Har ni så många lamm! Skulle gärna komma och gulla med dem!

TvåÄndsStickan sa...

åh vad söta dom är!
en månad kvar här!

AnJa sa...

Falemysigt att läsa om alla charmiga lamm :-) De är verkligen små personligheter!

Mia stickar sa...

kvinnor kan har man ju hört men här inser man att tackor kan!

Mia stickar sa...

kvinnor kan har man ju hört men här inser man att tackor kan!