onsdag 21 mars 2012

Två trådar, och sjalgarn

Det spinns lite här och stickas lite där, det skrivs och det lammas, fotas och lagas mat. Dessutom halkas det rätt myclet, snö på blankis och regn som fryser till är INTE så värst populärt. Man behöver inte så mycket spänning på de obligatoriska promenaderna, särskild de i mörkret. Det är väldigt spännande att tvinna garn. En del rosa-lila spolar kanske inte ser så mycket ut för världen, men om man tvinnar dem,
med en tråd av brun ull, överfärgad med cerise, kardad med silke i rosa, cerise och lila, då blir det riktigt trevligt! Jag kan ju säga att härvan känns som den ser ut, i mina ögon i alla fall. På så sätt kan man framhäva det färgade i den bruna ullen.
Två härvor sjalgarn, Vårluft av egen ekologisk ull (Värmlandsfår) och lite handfärgad ull/silke i gröna/blå nyanser till vänster, och Tussilago SÅLD, av handfärgad mjuk ull och silke i vårblått,vårgult, vårgrönt och lite guld till höger. 80 gram vardera, ca 350 meter/styck. 200 kronor med frakt/styck. Maila om intresse finns.

5 kommentarer:

solängel sa...

Nä, kombinationen blankis och snö är ingen höjdare, så är det här i Umeå också. Det är tur att man kan sitta på bron, njuta av solen och rensa lite ull.

Men vad snyggt det rosa-bruna garnet blev!

fale artut sa...

Tack, jag blev helt överraskande nöjd!

metamorphosis sa...

Blankis kan jag leva med att det är lite nu och då, men det där påfundet med snö-på-is gillar jag inte!

Håller med solängel om det rosa-bruna garnet!

Klockarbarn sa...

Min skapare. Har du egna får och skördar din egen ull somm du sen gör till så vackra nystan?
Nu blev jag lätt avundsjuk. Det är ju en kunskap som inte går av för hackor. Mina marsvin ger nog tyvärr ingen ull....

fale artut sa...

Klockarbarn: Tackar! Egna får ger varm ull! Så kan man ju alltid procenta med silke och färga lite om man vill! Annars har fåren många färger i sig själv!