onsdag 28 mars 2012

Stickat och tovat

Jag fick en fråga om tovade väskor och jag visar några bilder på husets väskor som jag har gjort. Stickat och tovat är roligt, hållbart och praktiskt. Handfärgat garn i den gröna och den lilla brun/gula, handspunnet garn av grövre egen ull i den blå/grön/bruna med rosen. Håller varma saker varma, kalla saker kalla, och minskar skrammel och stötar om man vill det. Jag brukar tova för hand för att ha kontroll och det blir en annan yta, men man kan tova i maskin också. Inte superwash-behandlade garner till sådant här, garn filtar också väldigt olika så det är spännande! Den gröna är använd hur mycket som helst! De andra är nyare och inte så erfarna, än......

6 kommentarer:

AnJa sa...

Hade det här varit Facebook hade jag tryckt på GILLA knappen nu :-) De ser väldigt fina ut.

Karin Nilsson sa...

Den gröna får en att tänka på världens bästa vårmorgon!

Carina sa...

Vilka vackra väskor. Har precis gjort klart en väska idag som Mannen ska tova. Vi har alltid den arbetsfördelningen. Som du skriver, alltid lika spännande. Har goda erfarenheter men den här gången hade jag ett garn jag inte haft tidigare. Ibland saknar jag Facebooks gillaknapp faktiskt här på bloggarna.

lopplisa sa...

Väldans snygga väskor!! Är särskilt förtjust i den toppensnygga gröna!! Härligt färgkombo

fale artut sa...

Facebook var det ja. Jag är inte med där av olika anledningar! Men hjärtligt tack i alla fall! Tack för rara kommentarer!

The Willow Fairy sa...

Håller på och stickar en "korg" som jag tänkte skicka i tvättmaskinen för en rejält hård behandling. Jag har gjort så tidigare med tofflor och jag har fått för mig att det krymper lite olika på höjd och bredd. Är det så och vilken krymper mer än den andra?