måndag 26 mars 2012

Rutor och ränder

Utmaning Återbruk!
I en artikel såg jag så fina påslakan, sydda som lapptäcke. Priset var skyhögt men idén var bra. Jag tänkte att det blir en väldig mängd rutor och kom hastigt på att gena lite. Rutorna skar jag 16*16 cm och så skar jag ränder på samma höjd. Några tyger var lite smalare och därför fick jag pussla på med rutor på några ställen. Tyget kommer från avlagda men hela påslakan, gardiner som inte passade efter flytt, och tygbitar från andra projekt.
Vårigt! Undersidan är enfärgad, av ett mjukt tvättat påslakan som fått lite blek färg. Det tänker man inte alls på när man gör ett helt nytt och personligt påslakan. Jag sydde ihop de färdiga remsorna med Overlockmaskin, snabbt, och en smidig söm blev det. Ca 145 * 200 cm. Örngott sydde jag i samma tyg som det blå/rödmönstrade tyget. Kul, men många kvadratmeter tyg att hålla reda på! Gjorde även mycket plats i tygförrådet!

3 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Vad roligt att du deltar i tumaningne. Välkommen och tack för du delar med dig av återbruksinspiration. Jag blev väldigt imponerad av dina vackra garner. Gudomliga.

emmys stickning sa...

Å detta är så vackert, har länge haft en dröm om att göra något liknande, men även jag kom fram till att det skulle bli väldigt många tygbitar om man skulle göra det rutigt, din ide va ju bättre, tack för tipset!

metamorphosis sa...

Å, återbruk är härligt! :)