onsdag 10 april 2013

Citrusfest

 Kardar citrusfrukter! Blandad ull som handfärgats.
På Gör Det Själv-fronten: Vi gör Citronlikör! I klostren hade man väl delvis tillverkningen av likör för försäljning skulle jag tro. Den här är gjord av Ekologiska citroner förstås. Man lägger det gula från skalet, strimlat i alkohol, okryddad, i en vecka. Så tillsätter man sockerlag, och så får den stå två veckor till. Sila av, låt mogna en vecka och sedan är det klart att dofta, och kanske ha en droppe bakom örat.......... Mycket god, i små mängder.
 Den fick den vackraste färgen! Mycket bättre smak och färg än den köpta, vars flaska och etikett jag är väldigt förtjust i. Limoncello di Capri, det är citronlikör, finns nog flera fabrikat. Den har en annan nyans av gult, liksom mjölkigare, men flaskan kom till nytta! Etiketten har inspirerat till kardflor och garn faktiskt!
Mera Citrusfruktiga flor!

3 kommentarer:

Mia sa...

Ah, jag gillar inte sprit men Lemoncello tycker jag mycket om, i små mängder. Köpte in i Sorento. Hoppas din hemlagade smakar lika gott. Och dina kardade flor ser riktigt citrussöta ut dom också :)

AnJa sa...

Spännande att göra egen likör! Och vilka underbara ullfärger. Tänk tanken om fåren hade de färgerna på ullen när de spankulerade omkring i naturen :-). Vilken färgfest!

fale artut sa...

Får väl sticka tröjor till dem!