Skrädmjöl är en ganska ny erfarenhet i min bagarkarriär. Mjölet är malt av rostad havre och har en ganska egen smak. Degen, och brödet, får en annan karaktär. På denna ljuvligt bruna papperspåse finns det dessutom fullt av recept, och namnet på mjölnaren! Sånt faller Fale för.....
I morse vaknade vi före tuppen, om vi hade haft någon, och då kan man lika gärna göra en deg. Drömmar av skrädmjöl/vetemjöl och SMÖR, blir lite brunaktiga och "sandiga", och smälter väldigt trevligt i munnen, med mycket smak. Tekakor med olika mjölsorter, honung, solrosfrön och resterna av filen, som blev över från Filmjölkskakan med massor av blåbär. Det doftar så gott när man bakar!
Fyndpåsen är klar, det blev en prototyp. Nästa påse skall få en liten modifiering!
Vitt
1 dag sedan
2 kommentarer:
Skrädmjöl har vi aldrig provat men det verkar spännande! Vi är inne i ett stim av korntunnbrödsbakning just nu. Visste du att det finns tunnbrödstjuvar som tömmer stången där de hänger på nätterna? :-)
Här försvinner det också saker på nätterna. Godsaker skall förses med hänglås! Oj, så gott med korntunnbröd!
Skicka en kommentar