Kålen har haft en fin sommar, även om den också är lite sen. Kålrabbi har jag inte haft förr, och jag visste inte riktigt vad man gör med den. Efter lite letande i mina böcker så gjorde jag stuvad kålrabbi, med fläsk till. Man kan lika gärna hoppa över fläsket, det var så himmelskt gott! Nu har jag fem nyskördade på lagret, de håller sig fint i skafferiet. Man skall skörda när de är mellan 5 och 8 cm i diameter. Dessutom är de så vackra, i lila och grönt. Nu kan man spara färgintryck för kommande projekt!
I vårt närområde finns många entreprenörer, och nu byggs det en stor hall av några av dem. Det är ett häftigt bygge. Först blev det en gigantisk grusplan, sedan gjöts en enorm platta. Sedan byggdes ett TAK! Som hissades, och fick väggar! Det lutar än åt det ena hållet, än åt det andra, ibland står det plant.
Varje gång vi åker förbi så har det hänt något nytt.
Nu såg vi i förrgår att väggarna har fästs ihop med plattan, så nu är i vart fall höjden rätt!
Svårfångad
12 timmar sedan
5 kommentarer:
Det är spännande med nya sorter i kökslandet. Själv är jag ganska ny på majrovor och letar hela tiden nya recept. Nästa år tänker jag prova kronärtskocka.
/Anna
Ååå, kålrabbi som är så god. Allra godast är den rå eller tunt skivad i sallad.
Vacker färg då fått till!
Kan undra vad det ska bli i hallen?
Kålrabbi har jag aldrig ätit, kanske värt att odla som nästa sommar!
Kålrabbi är supergott! Vi brukar ofta ha den i sallad om somrarna!
Tack för tips och glada tillrop!
Byggnaden skall bli en eminent verkstad!
Skicka en kommentar