måndag 23 april 2018

Lite har det hänt...

Fönster, det är en djungel när man börjar läsa!
Samma fönster som ovan. Här var det vinter och kallt, man ser inte igenom dem. Detta vetter mot älven.

I höstas såg det ut så har i den gamla ladugården. Det var en massa saker, bråte och bra saker, att få någon ordning på.
Kallt var det också. Fönstren är inget vidare, de sitter fästa med spikar i en grovhuggen ram. Det finns plats för två fönster men det saknas några och se är inte täta precis. mellan några finns det spår av renlav. Det finns hur mycket fönster som helst att titta på, och till slut blir man helt yr i mössan. Till att börja med är tanken att få in fönster, golv och tak överallt, och koppla elen så att den fungerar utan för mycket "spänning". 
 Att ta över något påbörjat är ju en utmaning i sig!
 På övervåningen finns nu stolpar och snedtaket har fått panel. Fönstren nya men inte målade, på sidorna var det gips som nu är ersatt med virke.
 Måtten på de två större fönstren på övervåningen är olika, men spröjsar har de. Det ena fönstret är oljat och där klibbar det. Skall se om det går att måla med oljefärg.

 Det är tre fönster i den gamla ladugården, 100 cm höga, 2 st 100 cm breda och ett är 150 brett. Taket skall bytas mot någon "gammeldags" panel.
Dörren skall ersättas av ett fönster, entrén flyttas till vänster för att få upp den en bit från marken och få plats för en bro med tak. Allt i sinom tid!

1 kommentar:

AnJa sa...

Så himla spännande att få följa ert byggprojekt! Heja!