söndag 1 augusti 2021

Morgon- Badrock nr 2

För flera år sedan hade ena dottern köpt ett "Femmeters-klipp", men då hon var i flyttartagen hamnade det hos mamma på en hylla. Nu såg hon min nysydda bad-morgonrock, och sade att hon inte hade någon, men gärna skulle ha en. Jag tvättade tyget och det passade hur bra som helst till ändamålet och nu är den klar, och hämtad. Jag använde mitt ändrade mönster men lade till lite på längden.
Av ett påslakan, tunn fröskalsbomull, från den ena dottern, och rester av ett påslakan om blivit omsytt från den andra dottern, skall det bli en KLÄNNING! En Metamorphic dress, från Sew Liberated. Den är faktiskt klar, bara fållarna som fattas. Den paisleymönstrade delen har sömmar på mitten av kjoldelarna. Det är klippt från ena kanten på ett stort påslakan, som har blivit två normalstora, med hjälp att ett annat stort, i grå satin. Textilsmart idé från yngsta dottern.

Jag tänker att man skulle kunna använda mönstret och ha dubbel överdel, men enkel kjol. Brukbart mönster, att använda i olika tyger, att använda med en tröja under, och en annan över, i flanell, eller ull kanske. Om man har den dubbel är lätta tyger med lite fall att föredra, annars blir det lätt klumpigt.  Rolig att sy!
 

Inga kommentarer: