söndag 17 juli 2022

Göra eget mönster och sy en tröja!

Behövde några hela tröjor att ta på...... Har några gamla som jag gillar mycket! Men så trötta de har blivit, och luftiga...... Klippte isär en favorit noga och ritade av på papper. Två delar, en halva för både fram- och bakstycke, och en ärm. Den kan man ju ta av i olika längd, och fram och bakstycke skiljs åt av olika urringning. Dessa ärmar är inte lika fram och bak, så jag markerar med en litet klipp framtill.
Halskanten sydde jag av en liten remsa tyg, ungefär 80% så lång som urringningen är lång i sin helhet, eller 4/5. Det beror på hur tyget är, men här fungerar det fint. Jag har inte sytt någon stickning runt halskanten, det kan man om man vill.  Tyger är bomullstrikå med lite elastan, förtvättat.

Jag har använt overlock för hopsömnad, och en vanlig hushållsmaskin för alla kanterna.


 

2 kommentarer:

Dorothy Bell sa...

Great pattern and I love your choice of fabric. Your sweater looks beautiful, how much if its already finish. Looking forward on the finish product. <3

Ulrika sa...

Så fint!

Jag har några plagg som ska ritas av jag med, modeller jag älskar nästan sönder och samman. Bästa mönstren ju för man vet att man trivs i de plaggen.