onsdag 21 september 2022

Höststickning och skördetider

Det blev Tvärhöst! Från varmt på riktigt och sol, som inte varit så vanligt denna sommar, blev det kallt och fuktigt. På med maskor för en sjalstickning i handspunnet garn, det är grejor det att värma sig med. Både inne och ute! En  trist förkylning hoppade på oss, man är ju så ovan när man inte varit sjuk på flera år.... negativt covid-test, det första jag har gjort. Ull från egna får och lite köpeull, så egensinnigt och egengjort.
En fjärde variant av tröja till dottern blev det, med härliga citroner
..och mannen fick en tröja med fjällinspiration, hans mamma var från Tännäs så det passar ju utmärkt. Så fint motiv!
Som en tavla blir han nu!
Fick upp all potatis innan det började regna igen! Så lyxigt med egen potatis! och några röda chili har det blivit.
Rosenbönorna skär jag i tunna sneda bitar och förväller, på med olivolja, vitlök och lite örtsalt, så gott. Dessa förvälldes och hamnade i frysen för sköna gröna stunder längre fram.
Kålen har blivit fin, broccolin, mroccolon, blomkålen och savoykålen i synnerhet. även sniglarna är nöjda.... och de flesta rotfrukterna. Morötterna tycker jag är så där, men då de är många får man vara nöjd ändå. En hel del av ärterna och bönorna har blivit fågelmat........skatorna är glada och mätta! Tomaterna är njutbara och har gett en hel del. Trots bristen på sol, de mognar färdigt inne och några sorter blir väldigt goda, de sparas i minnet för det är det man skall satsa på. Det som ger bra fast vädret är sisådär. Ett liv i lyx! Egen mat är verkligen lyx, och en egen symaskin, eller fler, det är GULDkant på tillvaron. Ha en fin dag, nu har jag hostat ifrån mig och skall sova en stund till!
 

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Så fina tröjor! Och sjalen ser underbar ut, så himla vackert garn!

fale artut sa...

Tackar, tackar! Tröjorna har inte kommit till sin ägare än, men det gick bra tycker jag. Handspunnet garn är verkligen extra att sticka med, det blir värmande, goa sjalar! Och annat, beroende på vad man har fått till för garn förstås......

Ulrika sa...

Jag har köpt en modern spinnrock men inte testat den än. Ska på spinnkurs i december i alla fall, längtar!

fale artut sa...

Det kommer att bli kanon, lita på din känsla, och njut.