onsdag 15 november 2023

Solveig från Yll o Tyll, Riksväg 87 och snö

Yll o Tyll har knitalong ibland, rätt ofta faktiskt, och jag hoppade på Solveig, som är en kortärmad ganska tunn topp, stickad uppifrån och ner, med regelbundna ökningar och minimal montering.

Bra mönster för restgarner! jag stickade med en tråd alpacka och en tråd sjalgarn från lagret. och jag är ju inte alls förtjust i ROSA! men jag gillar det hallonröda och det färgglada! Faktiskt! Den är lite mildare i färgerna än på bild, något mörkare. Denna fick bli lite längre än mönstrets och lite längre armar, och jag tänker att armarna kan få bli långa, om man vill kan man ta in några maskor med jämna mellanrum på väg neråt när man stickar. luftigt för ull, lin, alpacka, silke och allt man kan tänkas sugen på! Mönstret fick man gratis då men det finns att köpa tror jag. Perfekt över en klänning, en tunn tröja eller när man är småfrusen överlag. 


Ungefär så här kan det se ut! Jag uppskattar verkligen att sticka. Det är härligt att ha garn och stickor och kunna göra något varmt och se hur det växer i händerna! Min mamma saknade stickningen mycket när hon inte kunde sticka längre, så här stickas det så mycket det går!
Som det har snöat! Två gånger har Mannen skottat taken, och fyra gånger har han skottat med traktorn. och det är inga småduttar. Det är som när det har regnat under senare delen av sommaren och hösten, när det börjar slutar det inte.

Före takskottning nr 2. Det är så höga drivor att man inte vet var man skall skyffla iväg snön, och fet snö så det blir väldigt halt efter slungan. Mycket olyckor med vilt och bilar. När vägarna saltas dras viltet ut på vägarna och det är så ledsamt. Särskilt Riksväg 87! Men även andra vägar i Jämtland/Härjedalen. Öppna ögonen, titta på vägen och dess omgivning, fokusera, och sänk farten!

Julklappssockar till en tös! Dubbelt garn, stickor 3mm, Step och handfärgat garn som jag glömt vad det var för fabrikat. idag har vi blå himmel vilket jag inte sett på hela månaden, och minus 15 grader. Mycket fågelmat går det! Men så roligt att se dem efter en helt fågellös sommar, förutom hönsen, tranorna och sjöfåglar. 
 

Inga kommentarer: