måndag 5 januari 2015

Retro-kofta

 Yngste sonen hade en stickad overall när han var mindre, och inte kunde försvara sig. Den var stickar i guldgult och brunt. När han fick se den på foto tyckte han att den var riktigt fräsig, och undrade om det kunde gå för sig att sticka något i dessa färger till hans lille son R. Först blev det ett par byxor, de har jag redan visat. De är i brunt med gula ränder på överdelen. Här har jag färgat garn från BFL i guldgult, och lite bruna rester fanns på lagret. 6 knapphål, stickad uppifrån och ned. Så hittade jag sex mycket passande knappar i brunt, och skulle sy fast dem. Den bruna tråden bara trasslade, jag lade bort alltihopa efter den första knappen, för att fortsätta när jag var lite mindre trött och sur.
Men knapparna försvann, de gick inte att hitta. Fram med knapplagret igen, och nu hittade jag guldknappar från något trevligt plagg, och sex stycken nya knappar plockades fram. Den bruna knappen klipptes bort, och det gick hur fint som helst att sy in de guldiga. Så det är någon mening med allt, fast det kan ta ett tag att förstå. Den passade perfekt på lille R, som precis har fyllt 1 år och fått sina först julklappar. ärmarna går att vika upp så räcker den länge.
Så blev det dags att starta tvättmaskinen, det blir lite tvätt under helgerna, dukar och handdukat till exempel. Vid påfyllandet lät det lite konstigt, det liksom klirrade till i trumman. Jag vek ut en av dukarna, den som legat på köksbordet. Där kom några av knapparna, någon låg på golvet, och någon i maskinen. Så alla knapparna är tillbaka!
Som Cecilia så klokt skriver i sin kommentar, kvaliteten är mycket högre än den var i overallen. Det var konstfiber, på 80-talet. Var overallen är vet jag inte, men gläds åt att det går att hitta fint ullgarn, både svenskt och engelskt, som i detta fallet, av djur som har haft det bra. och att få en sådan förfrågan, det var riktigt roligt, Tackar så mycket, sonen och barnbarnet.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Det var nog så, att det skulle vara guldiga knappar!
Det blev i alla fall en perfekt retro-tröja men i fin kvalitet vilket inte allt var på 60-70-talet! Så kanske går det lite framåt?

fale artut sa...

Fantastisk kvalitet!! Och att få en sådan förfrågan, då kan man inte säga nej! Gissa om han blev fin, lille R?

AnJa sa...

Ah, vilken sjuttiotalsnostalgi! Mina småbröder födda 69 och 70 hade dessa färger på overaller minns jag :-). Jag kan tänka mig att lillgrabben ser jättefin ut i sina nya kläder!

fale artut sa...

Allt klär en skönhet! Kul med minnen och kvalitet!